12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimele emoţii pentru Oltchim

Primele emoţii pentru Oltchim

Campioana României la handbal feminin va afla astăzi de la Viena care vor fi adversarii din prima fază a grupelor Ligii Campionilor, competiţie pe care şi-a propus să o câştige.

Astăzi, la Viena, va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor în Liga Campionilor Europeni la handbal feminin. Formaţia olteană este în cea de-a doua urnă valorică şi nu va putea nimeri în grupă cu Podravka Koprivnika, Krim Ljubljana sau Larvik, trei formaţii care an de an participă în cea mai tare competiţie din Europa. Elevele lui Radu Voina se pot declara mulţumite dacă din prima urnă sorţii vor decide să joace cu Dinamo Volgograd, campioana Rusiei, şi ghinioniste dacă adversare le vor fi danezele de la Viborg, campioanele en-titre, sau unguroaicele de la ETO Gyor, finalistele ediţiei trecute. Şi cu Viborg, şi cu Gyor, Oltchim a jucat şi în sezonul trecut. Tot din prima urnă valorică mai face parte campioana Austriei, Hypo Viena, semifinalistă în ediţia trecută a Ligii Campionilor. Din cea de-a treia urnă valorică, adversarul cel mai periculos este campioana din Muntenegru, Buducnost Podgorica. HC Leipzig (Germania), Metz HB (Franţa) şi Itxako Navarra (Spania) sunt adversari accesibili pentru elevele lui Radu Voina. În ultima urnă se vor afla echipele care vin din calificări, dar interesant este că de aici pot apărea adversari foarte periculoşi. Zvezda Zvenigorod, fostă câştigătoare a Ligii Campionilor, FTK Copenhaga, una dintre favoritele la cucerirea trofeului în acest sezon, şi Aalborg, din Danemarca, vor fi nuci greu de spart pentru orice adversar. Oltchim nu poate întâlni în prima fază a grupelor Ligii Campionilor pe Rulmentul Braşov, în cazul în care vicecampioana României va obţine calificarea dintr-o grupă din care mai fac parte Byasen (Norvegia) şi SPR Lublin din Polonia.

„Ne-ar conveni o grupă cu Dinamo“

Vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, speră ca tragerea la sorţi de azi să fie cu noroc pentru campioana României: „Noi vrem să ajungem în finala Ligii Campionilor aşa că nu ne temem de nici un adversar. Dacă ar fi să aleg totuşi, mi-ar plăcea ca din prima grupă să nimerim cu Dinamo Volvograd. Oricum, toate meciurile vor fi dificile, indiferent de adversar“.
Campioana Macedoniei, Kometal Scopje, a anunţat Federaţia Europeană de Handbal că nu va participa în ediţia viitoare a Ligii Campionilor din cauza problemelor financiare prin care trece. Kometal are în palmares Liga Campionilor, trofeu pe care l-a cucerit cu Luminiţa Huţupan Dinu în poartă.

 

Urnele valorice ale Ligii Campionilor
Federaţia Europeană de Handbal a stabilit urnele valabile la tragerea la sorţi. Iată componenţa lor: urna I: Viborg HK (Danemarca), Hypo NO (Austria), Gyori ETO KC (Ungaria), Dinamo Volgograd (Rusia); urna II: CS Oltchim Râmnicu Vâlcea (România), Krim Ljubljana (Slovenia), Podravka Koprivnica (Croaţia), Larvik HK (Norvegia); urna III: Buducnost T-Mobile (Muntenegru), HC Leipzig (Germania), Metz HB (Franţa), Itxako Navarra (Spania); urna IV: Echipe care vor veni din turneele preliminare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS