10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLeul Ştiinţei ţine sabia sus la Lăpuşata

Leul Ştiinţei ţine sabia sus la Lăpuşata

Stema echipei din Bănie a fost „împrumutată“ de formaţia vâlceană Ghecon, care a reuşit să promoveze recent în Liga a III-a.

Înfiinţată în urmă cu zece ani de actualul deputat Dan Constantin Mazilu, Ghecon Lăpuşata şi-a făcut un nume în fotbalul vâlcean prin performanţele obţinute la nivel de judeţ. Sezonul trecut a fost cel mai prolific pentru trupa din Lăpuşata, care a câştigat titlul de campioană şi cupa în Vâlcea. Apoi, acum o săptămână, a obţinut şi dreptul de a juca în Liga a III-a, învingând în meciul decisiv campioana judeţului Olt, Sportul Vişina Nouă. Cel mai probabil, FC Ghecon îşi va juca meciurile de pe propriul teren la baza sportivă „Minerul“ din Berbeşti, localitate aflată în apropiere de Lăpuşata. Planurile de viitor ale echipei patronate de Mazilu sunt mari, gruparea vâlceană dorind să promoveze în Liga a II-a. Nu doar reuşitele din acest an au atras însă atenţia microbiştilor asupra echipei din Lăpuşata. La fiecare meci de pe propriul teren sau din deplasare, galeria formaţiei FC Lăpuşata afişează două bannere alb-albastre cu sigla Universităţii Craiova, leul cu sabie purtându-i în „luptă“ pe vâlceni.  

Alb-albastru, cu noroc

Comuna Lăpuşata este cunoscută ca fiind alb-albastră. Aproape toţi locuitorii sunt suporteri ai Universităţii Craiova şi la fiecare victorie a juveţilor este sărbătoare. „Mie mi se pare anormal ca un oltean să ţină cu altă echipă decât Universitatea Craiova. Ţin cu Ştiinţa de când mă ştiu şi voi iubi această echipă, necondiţionat, până la moarte“, a spus deputatul Dan Mazilu, patronul de la FC Ghecon.
Jucător la Lăpuşata, Alexandru Cruceru recunoaşte că majoritatea colegilor săi ţin cu echipa din Bănie: „Fără doar şi poate, Universitatea Craiova ne-a purtat noroc. Toţi spectatorii de la Lăpuşata ţin cu Ştiinţa. Şi la baraj i-am simţit aproape şi ne-am bucurat când am văzut trei sute de oameni care aveau în mâini steaguri alb-albastre“. Există însă şi jucători care recunosc că ţin cu alte echipe, dar consideră că însemnele Universităţii le-au purtat noroc. După nume, Laurenţiu Mutu nu putea ţine decât cu Dinamo. „Nu toţi fotbaliştii de la Ghecon ţin cu Universitatea Craiova. Eu, de exemplu, sunt suporter al formaţiei Dinamo, de mic ţin cu ei. Trebuie să recunosc însă că însemnele Universităţii Craiova ne-au purtat noroc. Galeria noastră le va purta şi în Liga a III-a şi sunt sigur că vom avea noroc din nou“, a spus jucătorul.

Fan Club Universitatea la Lăpuşata

În comuna Lăpuşata va fi inaugurat în scurt timp un Fan Club Universitatea Craiova, chiar de şeful de post al localităţii, Viorel Zamfirache, care este şi liderul galeriei formaţiei FC Ghecon. „În foarte scurt timp vom inaugura acest Fan Club la Lăpuşata. Va fi un loc unde să putem vedea împreună toate meciurile. Un loc unde să ne întâlnim la o cafea sau la o bere. Va fi ceva deosebit. Îi vom invita şi pe cei de la Universitatea Craiova, sperăm ca măcar un fotbalist sau doi să poată veni. Noi purtăm însemnele Ştiinţei peste tot unde mergem în deplasări şi mă bucură faptul că fotbaliştii iau bannerele de pe gard după fiecare meci şi se bucură alături de noi la fiecare victorie. La Lăpuşata nu este loc de stelişti sau dinamovişti, craiovenii sunt la putere!“, a spus poliţistul alb-albastru, care, după fiecare victorie a Ştiinţei, îl sună să-l felicite pe Mihai Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII