15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInima lui Vali Badea bate pentru Universitatea

Inima lui Vali Badea bate pentru Universitatea

Fostul stelist a efectuat ieri vizita medicală alături de juveţi, care au anunţat că Vali este binevenit în Bănie.

Venit liber de contract la Universitatea, Vali Badea a anunţat că şi-a propus să facă la Craiova lucruri frumoase, aşa cum a făcut şi la Steaua. Deocamdată, atacantul a efectuat ieri vizita medicală alături de ceilalţi juveţi şi este gata să intre în lupta pentru un loc de titular la Ştiinţa. Alb-albaştrii, printre care Florin Costea şi Găman, au anunţat că „Badea este un jucător bun, pe care îl ştie toată lumea, şi este binevenit la Craiova“. Alături de el, la vizita medicală efectuată la Policlinica pentru Sportivi din Craiova au mai fost prezenţi: Bornescu, Lung Jr., Merlier (portari), Prepeliţă, Bran, Bărboianu, Dănănae, Buşu, Gogoşoiu, Firţulescu, Găman, Roman, Dina, F. Costea, M. Costea, Barbu, I. Popescu, Rose, Mitchell, Baird şi Dilevski. Au lipsit motivat Şoavă, Stoica, Wobay şi Gîngioveanu, care vor efectua astăzi controlul medical. Cel din urmă dă bacul şi rămâne de văzut cum va „dribla“ în continuare, având în vedere că mâine echipa pleacă în cantonament în Austria.
Prezent la întâlnirea cu doctorii, Florin Costea a declarat că nu ştie sigur dacă va juca sezonul viitor la Universitatea. „Deocamdată, sunt la Craiova. Ne-am reunit primii, vom vedea dacă vom fi şi primii în clasament. Nu ştiu însă dacă voi continua la Universitatea. Dacă voi primi o ofertă bună de afară, voi pleca. Dacă nu, voi rămâne aici şi voi încerca să obţin un trofeu“, a precizat Costea. Acesta recunoaşte însă că nu face zece milioane de euro, „poate patru-cinci milioane da, dar zece în nici un caz“.
Fundaşul Valerică Găman a vorbit şi el despre viitorul Ştiinţei, anunţând că a venit vremea să batem Steaua. „Începem un nou sezon şi trebuie să fie unul mai bun ca precedentul. În vacanţă am încercat să ne relaxăm, dar gândul nostru a fost tot la fotbal. Nu poţi să uiţi aşa repede ce s-a întâmplat în ultima etapă, pentru că au fost doar zece zile de pauză şi a fost cam greu. Ne pare rău că am dezamăgit atâţia oameni, o să luăm totul de la capăt şi sperăm într-o clasare mai bună. O să fie dificil, fiindcă orice clasare superioară implică sacrificii. Anul trecut am învins Rapid, Dinamo, CFR, acum vrem să câştigăm şi cu Steaua“, a spus Găman.

După Badea vine… Badea?

Jucătorul Vali Badea ar putea fi urmat la Craiova de antrenorul Ionuţ Badea de la FC Argeş. Directorul executiv al Universităţii Craiova, Dan Stălinescu, a declarat ieri că Ionuţ Badea a ajuns la un acord pentru a deveni noul antrenor principal al grupării din Bănie. „Sunt negocieri avansate cu el, sperăm ca mâine (astăzi – n.r.) să fie noul antrenor al Craiovei, dar mai sunt câteva lucruri de rezolvat. Venirea lui nu depinde de retrogradarea sau rămânerea în prima ligă a Argeşului, ci de câteva clauze pe care le are în contract şi care trebuie negociate cu FC Argeş. În prezent se poartă negocieri în trei: Universitatea Craiova – Ionuţ Badea – FC Argeş“, a spus ieri la prânz Dan Stălinescu.
Ionuţ Badea a promovat cu FC Argeş în Liga I şi a terminat sezonul trecut pe locul zece cu echipa din Trivale, contabilizând 12 victorii, opt egaluri şi 14 înfrângeri. În cazul în care va ajunge la Ştiinţa, acesta i-ar putea aduce şi pe „secundul“ Dragoş Radu şi preparatorul fizic Luigi Meione.
Piteştiul a contraatacat şi a anunţat că nu doreşte să se despartă de antrenor. „Vrem să continuăm alături de Ionuţ Badea, care mai are patru ani de contract cu FC Argeş, şi nu suntem dispuşi să alergăm după alţi antrenori. Nu-i dăm dezlegarea lui Badea. Dacă el vrea să rezilieze unilateral contractul, trebuie să ne plătească nişte bani“, a declarat Ilie Penescu, fratele lui Cornel Penescu. Andrei Penescu a dezvăluit că este vorba de o sumă consistentă, care se calculează în funcţie de banii pe care i-a primit Badea la FC Argeş. „Am fost luaţi puţin prin surprindere, nu am calculat exact câţi bani trebuie să dea Badea înapoi, dar cu siguranţă este vorba de peste 100.000 de euro“, a spus fiul lui Cornel Penescu.
Ionuţ Badea era aşteptat aseară la Craiova pentru a discuta cu cărţile pe faţă despre colaborarea cu Universitatea, oficialii olteni sperând că vor reuşi să obţină în cele din urmă semnătura sa. În cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, se va apela la una dintre variantele de rezervă, clubul anunţând că se află în discuţii cu alţi doi antrenori, ambii cu licenţă PRO. De asemenea, o variantă ar fi numirea lui Daniel Mogoşanu ca „principal“, dar pentru aceasta trebuie găsit un antrenor cu licenţă PRO care să fie trecut în acte la FRF şi LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII