12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu testează echipa în şase amicale

Cîrţu testează echipa în şase amicale

Pandurii vor disputa şase jocuri de verificare în această vară, unul la Budapesta, patru în Austria şi ultimul, la Târgu Jiu, cu o echipă din Israel.

Gorjenii au schiţat programul de pregătire pentru sezonul 2009-2010 ce va demara pe 25 iunie, data reunirii lotului. Cu excepţia brazilienilor Tremonti şi Cardoso, ce vor întârzia din cauza curselor aeriene, sunt aşteptaţi la reunire toţi jucătorii aflaţi sub contract cu Pandurii, inclusiv cei împrumutaţi, Stromajer, Kutlacik, Vătavu, Dedu, Militaru, Nalaţi şi Adi Popescu. Tot atunci, antrenorul Sorin Cîrţu trebuie să prezinte raportul de activitate aferent sezonului trecut. „Cîrţu va prezenta joi raportul pentru sezonul 2008-2009, lista cu jucătorii pe care-i opreşte şi cea cu fotbaliştii la care renunţă. Nu există fonduri pentru transferuri, singurii bani disponibili pentru achiziţii fiind cei pe care îi obţinem din vânzarea jucătorilor. Antrenorul va păstra 22-23 de jucători, iar lotul va fi completat cu juniori“, a afirmat preşedintele Marin Condescu.

Stromajer revine

Dintre jucătorii împrumutaţi, Jaka Stromajer are cele mai multe şanse să fie păstrat de Sorin Cîrţu în lot pentru sezonul următor. El a primit o ofertă de la nou-promovata Unirea Alba Iulia, însă clubul Pandurii l-a declarat netransferabil. „Pentru transferul lui Stromajer am avut ofertă de la Apulum Alba Iulia. Antrenorul şi preşedintele celor de acolo îl plac foarte mult pe Jaka, dar le-am spus că nu este transferabil. Şi Sorin Cîrţu îl vrea în acest sezon în lot. Jaka l-a convins la meciul amical din iarnă, dar şi prin evoluţiile sale din această primăvară“, a explicat preşedintele pandurilor. Schimbul Piţurcă Jr. –  Mansour nu mai este de actualitate, FC Timişoara nemaifiind dispusă să renunţe la senegalez. Nici transferul slovacului Kubala de la Gaz Metan Mediaş nu este sigur, acesta perfectându-se doar în situaţia în care cei din Mediaş vor retrograda. „FC Timişoara nu mai este dispusă să renunţe la Mansour după ce s-a accidentat unul dintre vârfurile lor. Kubala va ajunge la Târgu Jiu numai dacă Gaz Metan Mediaş va retrograda“, a mai spus Condescu.

12 zile la Bad Kleinkirchheim

Pandurii Târgu Jiu a programat un singur cantonament în această vară, în staţiunea austriacă Bad Kleinkirchheim, în perioada 11-23 iulie, timp în care va susţine şi patru jocuri amicale cu adversari încă nedesemnaţi. Gorjenii se vor caza la Hotel Kirchheimerhof şi vor plăti 83 de euro pe zi de jucător. Stabilimentul le asigură în acest preţ un teren de antrenament, trei arbitri la fiecare joc, asistenţă medicală, apă, sucuri, spălatul echipamentului de două ori pe zi, sală  de conferinţe, plus alte facilităţi. Echipa lui Cîrţu va mai disputa două partide de verificare, pe 9 iulie, la Budapesta, şi una la Târgu Jiu, cu o formaţie din Israel. „Suntem în discuţii să facem prezentarea lotului la Târgu Jiu, cu o săptămână înainte de startul sezonului, în compania unei echipe din Israel. Impresarul ne va comunica zilele următoare numele echipelor pe care le vom întâlni în această vară“, a declarat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS