24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpania, 15 victorii consecutive

Spania, 15 victorii consecutive

Campioana europeană Spania a învins naţionala Africii de Sud, cu 2-0, în ultimul meci al celor două formaţii în Grupa A a Cupei Confederaţiilor, şi a ajuns la 15 victorii consecutive în competiţiile internaţionale.
Graţie acestui succes, asigurat de golurile atacanţilor David Villa (‘52) şi Fernando Llorente (‘72), echipa antrenată de Vicente del Bosque a bifat a 15-a victorie consecutivă şi a stabilit un nou record mondial, depăşind astfel performanţa Braziliei, Franţei şi Australiei, care aveau câte 14 succese.
Mai mult, reprezentativa iberică a egalat recordul Braziliei de 35 de partide consecutive fără înfrângere. Ultimul insucces al campioanei europene datează din noiembrie 2006, când a fost învinsă chiar de naţionala României, cu 1-0.
În meciul cu Africa de Sud, la Spania au evoluat următorii jucători: Reina – Puyol, Pique, Albiol, Arbeloa – Fabregas, Busquets, Xavi, Riera (Cazorla ‘81) – Villa (Pablo Hernandez ‘61), Torres (Llorente ‘61). Antrenor: Vicente Del Bosque.
În urma victoriei, Spania a acumulat nouă puncte şi a câştigat Grupa A, în timp ce învinsa sa, Africa de Sud, în ciuda eşecului, a terminat pe poziţia secundă şi s-a calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor.
În celălalt meci al Grupei A, naţionala Irakului a remizat în faţa echipei similare a Noii Zeelande, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS