10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKeşeru revine abia în noiembrie

Keşeru revine abia în noiembrie

Atacantul român, considerat în urmă cu câţiva ani un jucător de mare perspectivă, a avut evoluţii modeste în ultimii doi ani şi se confruntă în prezent cu o accidentare gravă, care-l va mai ţine departe de teren câteva luni.

Claudiu Keşeru, fostul căpitan al naţionalei U21 a României, împrumutat în ianuarie de Nantes la mai modesta FC Tours, a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul stâng la sfârşitul lunii aprilie, iar medicii l-au anunţat recent că va fi din nou apt de joc abia în toamnă. Jucătorul s-a întors în ţară şi nu are voie să facă efort trei luni.
„În prezent, sunt acasă, în ţară, şi sunt obligat la repaus total. Abia peste trei luni voi putea să încep un program special de antrenamente. Mă confrunt cu o accidentare serioasă şi trebuie să am mare grijă la modul în care va decurge recuperarea. Dacă totul va fi bine, doctorii mi-au spus că pot juca din nou în noiembrie, deşi eu sper să fiu pe teren încă din luna octombrie“, a spus fostul internaţional român de tineret pentru NewsIn.
Keşeru (22 de ani) s-a accidentat în partida de campionat cu Guingamp, într-un moment în care echipa sa, FC Tours, pentru care a marcat şase goluri în 12 meciuri, se afla în lupta pentru promovarea în Ligue 1.

Va reveni la Nantes

Atacantul, al cărui împrumut la divizionara secundă franceză expiră la finalul acestei luni, a spus că se va întoarce la Nantes pentru a clarifica situaţia sa împreună cu noul antrenor al clubului, care la finalul sezonului a retrogradat din Ligue 1:
„Împrumutul meu expiră pe 31 iunie, iar în iulie voi pleca în Franţa şi atunci voi purta o discuţie cu oficialii lui Nantes pentru a lămuri viitorul meu. Dată fiind situaţia de faţă, îmi este greu să fac prea multe calcule“.
Fostul atacant al lui FC Bihor a vorbit şi despre experienţa pe care a trăit-o anul acesta în Ligue 2: „Când am ajuns la Tours, echipa era pe locul zece în campionat, iar apoi a urmat o serie de victorii. Am regretat enorm că m-am accidentat exact atunci când eram în lupta pentru promovare. Am suferit mult deoarece am pus foarte mult suflet la FC Tours, unde am avut parte de o experienţă deosebită“.

Joacă în Franţa de şase ani

Claudiu Keşeru a bifat şase sezoane în Franţa, evoluând în primele două divizii din Hexagon. El a fost cumpărat în 2003 de FC Nantes Atlantique de la FC Bihor şi a evoluat mai întâi la echipa a doua a „canarilor“. În stagiunea 2004/2005 a debutat în Ligue 1 şi a jucat 15 partide pentru Nantes, reuşind să înscrie şi trei goluri. Sezonul următor a fost cel mai bun pentru fostul internaţional de tineret, el fiind folosit în 22 de meciuri din prima divizie franceză. Evoluţiile lui Keşeru nu au mai fost la fel de convingătoare şi în următorii doi ani, fapt ce i-a determinat pe conducătorii lui Nantes să-l împrumute la Libourne, în liga a doua în 2007. A revenit la Nantes şi a urmat alt împrumut, la Tours.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS