10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiaconu a pierdut centura

Diaconu a pierdut centura

„Rechinul“ a pierdut sâmbătă titlul la ca-tegoria semigrea, fiind învins, la Montreal, de canadianul Jean Pascal.

Pugilistul Adrian Diaconu a pierdut la puncte în faţa canadianului Jean Pascal, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal în care românul şi-a pus în joc titlul mondial WBC la categoria semigrea, acesta fiind trimis la podea în runda a 5-a a întâlnirii. La capătul a 12 runde, arbitrii l-au desemnat în unanimitate câştigător pe Jean Pascal, scor 115-112, 116-112 şi 116-111.
Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrângere) are 26 de ani şi este deţinător al centurii WBO Intercontinental. Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry.
Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson, la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.
La finalul meciului, Adrian Diaconu a recunoscut că a făcut multe greşeli, motivând eşecul prin faptul că nu a boxat în mai multe meciuri până la această întâlnire. În plus, adversarul său a ştiut să speculeze acest lucru, având o tactică extrem de enervantă. „Am aşteptat prea mult pentru acest meci. Trei meciuri în ultimii trei ani nu sunt de ajuns. Am muncit mult la antrenamente, dar fără meciuri nu merge. Trebuia să urc în ring de două sau trei ori pe an“, a explicat „Rechinul“, aflat la prima înfrângere în boxul profesionist, după 26 de victorii, dintre care 15 prin KO. „Pascal a ţinut frâiele meciului şi eu am pierdut. Am aşteptat ca el să vină şi să se bată, dar el doar a lovit şi a fugit. A boxat deştept, dar a fost până la urmă un meci spectaculos“, a completat Diaconu.

„Nu i-au ieşit combinaţiile“

Pierre Bouchard, antrenorul lui Adrian Diaconu, a fost dezamăgit de prestaţia elevului său: „Adrian n-a fost suficient de rapid şi nu i-au ieşit combinaţiile. Dar de ce m-am temut mai mult n-am scăpat: lipsa lui de mişcare în ring. Nu vreau să-i găsesc scuze, dar, pentru a da ce are mai bun, trebuia să boxeze“.
Câştigătorul titlului mondial WBC la categoria semigrea, Jean Pascal, a explicat cum a gândit meciul: „Am plănuit să dansez pe lângă el, pentru că sunt mai rapid şi mai deştept ca el. Am ştiut că va obosi în ultimele runde. Am ştiut că Adrian este un boxer inteligent şi nu am riscat să mă arunc în pumnii lui. Am menţinut distanţa şi m-am mişcat mult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU