15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea păstrează surprizele pentru reunire

Universitatea păstrează surprizele pentru reunire

Alb-albaştrii pun capăt vacanţei, duminică urmând să reia pregătirile pentru un nou sezon în care îşi propun să câştige titlul.

 „Studiem mai multe variante, în special de antrenori români, şi vom anunţa decizia la momentul potrivit pentru echipă. Acum jucătorii sunt în vacanţă, iar antrenorii, la fel“, spunea vineri Dan Stălinescu, noul director executiv al Ştiinţei. Universitatea se află de mai bine de o lună în căutări, considerând că este necesară aducerea unui antrenor cu experienţă pentru atingerea obiectivului pe care Mititelu şi l-a propus în sezonul viitor, obţinerea titlului în Liga I. Cu toate acestea, la Craiova am avut parte doar de nume şi negocieri. Sabău, Viorel Moldovan, Grigoraş, Craioveanu, Ştefan Stoica, Eugen Neagoe, Emil Săndoi, ungurul Laszlo Csaba sau italianul Landi au „antrenat“ Ştiinţa prin ziare. Între căutările pe Google şi câteva telefoane la prieteni, cuplul Stălinescu – Roşca, mandatat să se ocupe de destinul Craiovei, promite că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în Bănie. În ceea ce priveşte antrenorul, acesta va fi, având în vedere eforturile depuse, unul titrat, care să inspire încredere şi să justifice întârzierea în privinţa numirii sale.

Balaci, tăiat de pe lista antrenorilor

Curios este că în ultima vreme nu s-a mai vorbit nimic despre Ilie Balaci ca posibil antrenor la Universitatea, deşi finanţatorul Adrian Mititelu, un patron cu abilităţi de tehnician, spusese la un moment dat că ia în calcul numirea „Prinţului“ la cârma echipei oltene. Şi Balaci lăsase să se înţeleagă că ar urma să aibă loc tratative între el şi Mititelu după încheierea campionatului. „Nu am cum să mă autopropun şi nici cum să mă numesc singur antrenor la Universitatea. Indiferent de ce se va întâmpla la Craiova, din vară vreau să muncesc, chiar dacă va fi nevoie s-o iau de jos, de la Liga a III-a“, anunţase Balaci.
Mititelu nu este însă convins că Balaci reprezintă o soluţie pentru banca tehnică a Ştiinţei, situaţie care pare să-l fi deranjat pe actualul manager general al clubului, „Prinţul“ susţinând la un moment dat că are oferte din fotbalul arab şi este gata să părăsească Bănia. În plus, „Minunea Blondă“ s-a supărat pentru că, deşi este manager general la Ştiinţa, nu el ia deciziile importante, iar prin aducerea lui Stălinescu, a mai pierdut din atribuţii.

Săceanu, încotro?

Nici în ceea ce priveşte jucătorii lucrurile nu stau altfel. Deşi la un moment dat s-a vorbit despre Gerlem, Alibec, Pîrvulescu, clubul nu a confirmat oficial negocierile. Doar despre gorjeanul Adrian Tarhat, un atacant de 21 de ani, s-a spus că într-adevăr se află în atenţia Ştiinţei, dar că el este monitorizat de clubul oltean şi nu este sigură venirea lui. Vineri, site-ul craiovamaxima.ro susţinea că Mititelu nu a renunţat la ideea aducerii lui Gerlem şi că l-ar fi rugat pe omologul său de la Farul să i-l păstreze pe atacant, deşi pe fir au mai intrat Rapid şi FC Vaslui. „Am ofertă de la Vaslui pentru Gerlem, dar Mititelu mi-a zis că-l vrea şi el şi să mai aştept să vadă dacă reuşeşte să-l vândă pe Florin Costea“, le-ar fi spus unor apropiaţi patronul Farului, Gheorghe Bosînceanu.
La reunirea de dumincă este posibil să apară şi Robert Săceanu, fotbalist care este sub contract cu Universitatea, dar care a evoluat ultima dată la CSM Vâlcea în Liga II-a. Clubul din Bănie ceruse în iarnă 50.000 de euro pentru a-l ceda definitiv pe Săceanu, dar nici o echipă nu a oferit această sumă, „Gattuso“ fiind împrumutat în cele din urmă în Zăvoi. Rămâne de văzut dacă oficialii olteni vor încerca să-l reabiliteze pe mijlocaşul craiovean sau vor coborî preţul şi-i vor oferi lui Săceanu şansa să joace în altă parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII