Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

AEK Atena este interesată de Ogăraru
Conform presei elene, fundaşul român al formaţiei olandeze Ajax Amsterdam, George Ogăraru, a recunoscut că ştie de interesul grupării AEK Atena pentru el. Internaţionalul român s-a ferit să ofere prea multe detalii, susţinând că nu este nimic oficial. „Deocamdată, sunt cu familia în Spania, în vacanţă. Am fost informat că AEK Atena este interesată de serviciile mele. Este una dintre echipele de top din Grecia. Oricum, în prezent, nu este nimic oficial şi nu pot vorbi prea multe despre acest subiect. I-am comunicat agentului meu să se ocupe de această problemă şi să mă ţină la curent“, a spus Ogăraru, care în sezonul recent încheiat a fost împrumutat de Ajax Amsterdam la Steaua Bucureşti.
Daniel BISTRICEANU

Se găsesc bilete pentru meciurile
cu Ungaria, Franţa şi Austria
Începând de vineri, Federaţia Română de Fotbal a pus în vânzare on line bilete la partidele pe care prima reprezentativă le va disputa la toamnă cu Ungaria, Franţa şi Austria. Fanii primei noastre reprezentative vor putea achiziţiona tichete de intrare de pe site-ul specializat www.biletefotbalonline.ro. Preţul unui bilet la partida amicală Ungaria – România, programată pe stadionul „Puskas Ferenc“ din Budapesta, pe 12 august, la ora 21.00, este de 13 euro. Pentru acest meci vor fi comercializate on line 1.000 de bilete. La partida Franţa – România, din preliminariile CM 2010, programată pe „Stade de France“ din Saint-Denis, pe 5 septembrie, la ora 22.00, un tichet valorează 44 de euro. Federaţia Franceză de Fotbal a pus la dispoziţia FRF 2.000 de bilete, dar, conform protocolului încheiat, cele nevândute vor fi rambursate pe 20 august fără a mai exista, ulterior acestei date, posibilitatea achiziţionării de tichete suplimentare. La meciul România – Austria, din preliminariile CM 2010, care se va disputa pe stadionul din Ghencea, pe 9 septembrie, de la ora 20.45, preţurile sunt următoarele: tribuna 0 – 80 de lei, tribunele I şi II – 50 de lei, peluze – 25 de lei. Vor fi scoase la vânzare 100 de bilete la tribuna 0 şi 1.900 la tribunele I şi II. Referitor la partidele pe care România le va susţine în deplasare, FRF are următoarele date-limită până când va putea solicita suplimentarea cotei de bilete, pentru meciul din Ungaria – 22 iulie, iar pentru cel din Franţa – 8 august.
Daniel BISTRICEANU

Organizatorii CE 2012 au probleme cu fondurile
Ministrul ucrainean al transporturilor a anunţat miercuri că demisionează deoarece guvernul blochează fondurile necesare pregătirii Campionatului European din 2012. După numai o zi, responsabilul Ucrainei pe problemele de organizare a Campionatului European din 2012, Illia Cevliak, a afirmat că ţara sa întâmpină dificultăţi în realizarea infrastructurii necesare pentru găzduirea competiţiei din cauza recesiunii economice mondiale. „Principala noastră grijă este că toate hotelurile trebuie ridicate de investitori privaţi, care acum, în vremuri de criză, nu sunt dispuşi să se implice în astfel de lucrări. Oricum, rămânem încrezători că EURO reprezintă o oportunitate uriaşă pentru modernizarea ţării şi dezvoltarea infrastructurii“, a spus Cevliak. Ucraina, care alături de Polonia a fost desemnată de UEFA să organizeze EURO 2012, mai trebuie să construiască 72 de hoteluri de cinci stele pentru a îndeplini cerinţele din caietul de sarcini impus de forul european.
Daniel BISTRICEANU

Barcelona îl vrea pe Pepe Reina
Presa britanică a anunţat că FC Barcelona va face o ofertă de aproximativ 20 de milioane de euro pentru portarul echipei Liverpool, Jose Manuel Reina. La insistenţele tehnicianului Josep Guardiola, conducerea clubului catalan a început negocierile cu diriguitorii „cormoranilor“. Pepe Reina şi-a început cariera la FC Barcelona în 1999, la formaţia a doua a clubului. În perioada 2000-2002, el a evoluat la prima echipă a grupării catalane, de unde s-a transferat la Villarreal. Reina evoluează la Liverpool din 2005.
Daniel BISTRICEANU

Egipt a învins Italia
Naţionala Egiptului a învins la limită, cu 1-0, reprezentativa Italiei, într-un meci contând pentru Grupa B a Cupei Confederaţiilor care se dispută în Africa de Sud. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 40, de Homos, cu o lovitură de cap, în urma executării unei lovituri de colţ. În repriza secundă, selecţionerul Italiei, Marcello Lippi, i-a introdus pe Montolivo, Pepe şi Toni, cu speranţa că „squadra azzurra“ va reuşi să egaleze. Cei trei nu au făcut altceva decât să-l remarce pe portarul Egiptului, El-Hadary (36 de ani), legitimat la FC Sion, în Elveţia. În altă partidă jucată joi seară în Grupa B, Brazilia a învins cu 3-0 selecţionata SUA. Au marcat Melo (‘7), Robinho (‘20) şi Maicon (‘62). Americanii au rămas în inferioritate numerică din minutul 57, când a fost eliminat Kljestan. În clasamentul Grupei B, Brazilia are şase puncte şi este urmată de Italia şi Egipt cu câte trei puncte. Ultimul loc este ocupat de SUA, fără nici un punct. Sâmbătă seară sunt programate în Grupa A întâlnirile Spania – Africa de Sud şi Irak – Noua Zeelandă.
Ionuţ NICA

Van Nistelrooy: Toţi olandezii să plece de la Real
Ruud Van Nistelrooy, atacantul formaţiei Real Madrid, consideră că jucătorii olandezi ar trebui să plece de la gruparea spaniolă, în cazul în care nu se va conta pe ei în cadrul noului proiect condus de antrenorul Manuel Pellegrini şi de directorul general Jorge Valdano. „Toţi olandezii de la Real Madrid au obiective îndrăzneţe, unul dintre acestea fiind participarea la Cupa Mondială din 2010, ca titulari. Dacă vor primi oferte de la cluburi importante, ar trebui să le accepte. Situaţia mea este diferită. Eu sunt accidentat şi încă nu ştiu ce vrea Real Madrid de la mine. Sper să-mi duc contractul la bun sfârşit“, a declarat Van Nistelrooy pentru postul de radio NOS Radio. La Real Madrid mai evoluează cinci jucători olandezi – Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael Van der Vaart, Royston Drenthe şi Klaas-Jan Huntelaar, însă presa spaniolă susţine că noua conducere a grupării nu ar fi deranjată dacă aceştia şi-ar găsi noi echipe.
Ionuţ NICA

Valdes, la FC Barcelona până în 2014
Portarul echipei FC Barcelona, Victor Valdes, şi-a prelungit înţelegerea pe care o avea cu catalanii, iar noul angajament va fi valabil până în 2014, a anunţat cotidianul iberic Marca. După mai multe luni în care s-au purtat negocieri, tatăl şi agentul jucătorului, Gines Garjaval, a anunţat că s-a ajuns la un acord, iar portarul va continua cu FC Barcelona. Iniţial, presa spaniolă dădea ca sigură despărţirea portarului de catalani, în locul său urmând să fie adus Frey, de la Fiorentina. Principalul impediment în parafarea unui nou acord era salariul cerut de goalkeeper, dar, până la urmă, totul s-a rezolvat. Actualul contract al lui Victor Valdes expiră în iunie 2010.
Ionuţ NICA

Exit mobile version