16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Iordache, blocat de Pandurii

Ilie Iordache, blocat de Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a cerut FRF să nu elibereze Certificatul Internaţional de Transfer pentru jucătorul Ilie Iordache până la clarificarea situaţiei juridice a acestuia cu clubul gorjean.

Ilie Iordache, fostul mijlocaş al pandurilor, a semnat zilele trecute, din postura de jucător liber, un contract pe trei ani cu gruparea elenă AEK Atena, însă conducerea echipei gorjene contestă tranzacţia, susţinând că fotbalistul îi aparţine.
„Conform Ordonanţei Prezidenţiale şi Hotărârii Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor cu nr. 476 / 19.05.2009, care au suspendat Hotărârea CAF cu nr. 77/03.04.2009, jucătorul Ilie Iordache este al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În baza acestor documente, solicităm să nu eliberaţi Certificatul Internaţional de Transfer pentru jucătorul Ilie Iordache şi să informaţi clubul AEK Atena şi Federaţia de Fotbal din Grecia despre situaţia jucătorului“, se arată în adresa transmisă de gorjeni către FRF.
Preşedintele Marin Condescu a trimis notificări referitoare la cazul Ilie Iordache şi Federaţiei Elene de Fotbal, precum şi preşedintelui clubului AEK FC Atena, iar fotbalistul a fost anunţat să se prezinte înapoi la lot conform notificării nr. 849 / 21.05. 2009.
„Domnul Condescu a trimis un fax la AEK Atena că vrea să negocieze el transferul. Ce să negocieze? Nu m-a avut acolo şi nu a fost în stare să mă păstreze? Eu am o decizie a FRF că sunt jucător liber şi o să mă prezint pe 29 iunie la pregătirile echipei AEK Atena“, a spus Iordache. Acesta a cerut FRF să se pronunţe care e statutul său în prezent, un răspuns fiind aşteptat săptămâna viitoare. „Asta nu s-a mai pomenit. Nu vreau să fac jocurile nimănui, nici ale lui Dinamo, nici ale clubului Pandurii. Eu am depus un memoriu la FRF şi ei au decis. Vreau să fiu lăsat în pace. Asta e, trăim în România. Aştept luni clarificarea situaţiei mele şi o să vedem ce va fi“, susţine, dezamăgit, Iordache.

Condescu, mulţumit de managementul clubului

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, s-a declarat satisfăcut de clasarea pe locul 11 în sezonul 2008-2009 în comparaţie cu banii investiţi. „Managementul clubului a fost eficient atâta timp cât la bani daţi suntem pe locul 14, iar sportiv ne-am clasat pe locul 11“, a spus Condescu.
Acesta are motive de bucurie, mai ales că respectiva poziţie va atrage în bugetul clubului cu aproximativ un milion de lei mai mult decât campionatul trecut. Pandurii Târgu Jiu a încasat din drepturile TV 5,3 milioane de lei pentru locul 12 obţinut la finalul sezonului 2007-2008, iar pentru locul 11 pe care l-a ocupat la finalul campionatului recent încheiat va încasa circa 1,6 milioane euro. Conform site-ului transfermarkt.de, Pandurii Târgu Jiu are un deficit de 550.000 de euro din transferuri în sezonul 2008-2009, plătind 2.350.000 de euro pentru jucătorii achiziţionaţi şi primind, în schimb, doar 1.800.000 de euro pentru cei vânduţi.

GP a refuzat nocturna

Clubul Pandurii Târgu Jiu a cerut FRF modificarea orei de disputare a partidei tur din semifinalele campionatului naţional rezervat juniorilor B, dintre Pandurii şi Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, de la 10.00 la 19.00, însă craiovenii s-au opus. Partida va avea loc marţi, de la ora 10.00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.
„Cei de la Şcoala «Gică Popescu» nu au fost de acord să jucăm în nocturnă, când temperatura era favorabilă disputării jocului. Au preferat ora 10.00. Noi oricum suntem mulţumiţi de ce am realizat până acum, am intrat în primele patru echipe din ţară şi vom juca una dintre finalele de la Mogoşoaia. Sunt mulţumit şi de rezultatul juniorilor A, care au intrat în primele opt echipe din ţară. Toţi antrenorii de la Centrul de copii şi juniori de la Pandurii merită felicitaţi“, a declarat directorul Centrului de copii şi juniori, Mihai Stelescu. Duminică vor debuta la turneul de zonă de la Craiova şi juniorii D de la Pandurii Târgu Jiu, antrenor Bobi Staciu, care vor întâlni pe CS Drobeta Turnu Severin (21.06, ora 18.30), Şcoala „Gică Popescu“ (22.06, ora 18.30) şi CSM Râmnicu Vâlcea (24.06, ora 11.00). Altă dispută gorjeano-doljeană are loc şi în campionatul naţional al juniorilor din Liga a IV-a, unde reprezentantele celor două judeţe, Petrolul Ţicleni şi CS Işalniţa, se luptă pentru calificarea la turneul de zonă. CS Işalniţa s-a impus în partida tur, scor 4-3, disputată pe teren propriu, returul fiind programat sâmbătă, la Ţicleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS