8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu ar putea lucra din nou cu Mourinho

Mutu ar putea lucra din nou cu Mourinho

„Briliantul“ ar putea fi din nou elevul duşmanului său numărul unu, care în urmă cu câţiva ani a comandat la Chelsea un control antidoping special pentru el, iar în urma rezultatelor pozitive a fost concediat.

În fiecare perioadă de transferuri a verii, numele lui Adrian Mutu apare în presa italiană şi este asociat cu posibile plecări la diverse echipe din Peninsulă şi nu numai. O ipoteză şocantă a lansat-o agenţia Goal, preocupată în această perioadă de mişcările de jucători pe piaţa transferurilor. Potrivit sursei citate, Mutu s-ar putea întoarce, după nouă ani, la Inter Milano, formaţie pentru care a jucat zece meciuri şi a marcat două goluri. Revenirea la gruparea patronată de Massimo Moratti s-ar putea produce tocmai într-un moment în care echipa este antrenată de Jose Mourinho, duşmanul numărul unu al românului din perioada în care juca la Chelsea. „În cazul plecării lui Ibrahimovic, cel mai probabil în Spania sau în Anglia, conducătorii lui Inter vor fi nevoiţi să găsească un înlocuitor pentru atacantul suedez, iar o revenire a lui Mutu la echipa lui Moratti nu pare deloc un film SF, ci este posibil să devină realitate“, a scris agenţia Goal.

Mourinho l-a lăudat pe român

Un fapt interesant, care pare să confirme un posibil transfer al lui Mutu la Inter, îl reprezintă declaraţiile făcute în urmă cu două zile de antrenorul Jose Mourinho. Acesta nu a vorbit urât despre fostul său elev de la Chelsea, pe care l-a concediat de comun acord cu conducerea londonezilor în 2005, după ce românul a consumat cocaină. „Mutu este un jucător foarte mare. A fost cu mine la Chelsea, din păcate, asta s-a întâmplat într-un moment dificil pentru cariera sa. A ştiut însă să treacă peste tot ce s-a întâmplat, aşa cum numai un mare jucător poate să o facă. Repet, este un mare fotbalist“, a spus Mourinho, parcă dorind să confirme informaţiile legate de o posibilă trecere la Inter a lui Mutu.

Alţii susţin că nu pleacă de la Fiorentina

De serviciile lui Adrian Mutu s-au interesat în acest an mai multe cluburi europene. Agenţia Violanews a scris că Şahtiorul lui Mircea Lucescu,  proaspăta campioană a Germaniei, VfL Wolfsburg, dar şi Zenit Sankt Petersburg au vrut să-l cumpere de la Fiorentina, însă ofertele au fost declinate de român. „Tratativele cu aceste cluburi nici măcar nu au ajuns într-un stadiu avansat, pentru că Mutu nu numai că a spus că vrea să rămână la Florenţa, dar a mers până acolo încât a cerut o prelungire a contractului, care s-ar putea transforma astfel într-o înţelegere pe viaţă cu Fiorentina“, a scris Violanews.
În vara anului trecut, Adrian Mutu a fost aproape de un transfer la AS Roma, grupare care l-a curtat cu insistenţă. În cele din urmă, atât atacantul, cât şi preşedintele grupării „viola“, Andrea Della Valle, s-au răzgândit. Mutu şi-a atras cu acea ocazie antipatia unora dintre suporterii Fiorentinei, care deja începuseră să-l numească „trădător“. În cele din urmă, aceştia au revenit la sentimente mai bune faţă de român, când Mutu a reînceput să înscrie gol după gol şi să dedice fiecare reuşită galeriei de pe „Artemio Franchi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII