8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZero buget pentru transferuri la Pandurii

Zero buget pentru transferuri la Pandurii

Clubul Pandurii nu investeşte nici un leu în achiziţii în această vară, căutând să transfere doar jucători liberi de contract şi să promoveze câţiva juniori din propria pepinieră.

Sorin Cîrţu va avea la dispoziţie pentru noul sezon 26 de fotbalişti, dintre care şase juniori din propria pepinieră. Iclânzan, Rada, Mohora, Pleaşcă, Avrămescu şi Diaconu vor fi cooptaţi în lot alături de jucătorii ce au dus greul în campionatul recent încheiat. „Principiul meu pentru anul acesta este să promovez cei şase juniori şi rămân pe un schelet de 20 de fotbalişti, pe care-i opresc din actualul lot. Nu vom face nici un transfer cu bani. Dacă găsim jucători liberi de contract, mai discutăm“, a declarat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu.
Obiectivul sezonului 2009-2010 va fi stabilit în funcţie de mutările de pe piaţa transferurilor, Cîrţu solicitând conducerii întărirea compartimentelor de atac şi median. „Sezonul care a trecut ne-am rezolvat problemele. La fel vom face şi pentru viitor. Dacă facem mişcările pe care le dorim la jucători, putem pune acelaşi obiectiv. Poate şi îmbunătăţit. Important este să realizăm ce ne-am propus. Trebuie concurenţă în compartimentul de atac. Acolo trebuie să umblăm. Trebuie să aducem doi-trei atacanţi. Pe alţii îi punem pe liber. Şi la mijloc trebuie luat ceva. O să mai recuperăm şi din jucătorii accidentaţi şi aici mă refer la Hidişan, pe care o să-l folosim la potenţial maxim“, a spus Sorin Cîrţu.
Deşi clubul nu a comunicat oficial lista transferabililor, tehnicianul confirmă numele jucătorilor „disponibilizaţi“ vehiculate de presă, Vasilache fiind singurul pe care şi l-ar dori în continuare la Pandurii. „Am văzut prin ziare nişte nume. Sunt mulţi şi dintre cei care au apărut şi prin ziare. Singurul care a apărut acolo şi aş vrea să rămână este Vasilache. El a arătat altă faţă, a văzut cum trebuie să reacţioneze pozitiv şi mi-a plăcut atitudinea lui din ultimul timp. Aş vrea să rămână, dar mingea e în terenul lui“, a comentat Cîrţu.

Ilie Iordache,
la AEK Atena

Mijlocaşul pandurilor Ilie Iordache a semnat un contract pe trei ani cu AEK Atena, deşi, conform deciziei Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor, fotbalistul aparţine clubului Pandurii Târgu Jiu. Iordache, deţinut în coproprietate de Dinamo şi Pandurii, a fost declarat liber de contract de CAF, însă decizia a fost anulată de CNSL. „Este adevărat, am semnat cu cei de la AEK Atena. Este un pas mare pentru mine. Este o echipă puternică, o formaţie care joacă în cupele europene. Am un contract foarte bun cu ei şi sper ca totul să fie bine de aici înainte“, a declarat Ilie Iordache pentru Radio Târgu Jiu.
Românul va avea un salariu de 170.000 de euro în primul an, 220.000 de euro în al doilea şi 250.000 de euro în al treilea, precum şi diferite bonusuri de prezenţe şi goluri, de până la 30.000 de euro pe an. Ilie Iordache va avea stipulată în contract şi o clauză de reziliere în valoare de 2,5 milioane de euro. Condescu şi-a luat gândul de la el, însă speră să obţină în instanţă dovada că acesta a fost declarat liber de contract din vina lui şi nu a clubului, pentru a nu plăti despăgubiri lui Dinamo, procesul fiind pe rol la Tribunalul Târgu Jiu. „Iordache poate să facă tot ce vrea. Şi-au asumat responsabilitatea atât el, cât şi clubul AEK Atena. Nu am treabă cu el. Instanţa trebuie să evidenţieze că el nu e liber din cauza clubului Pandurii“, a declarat Condescu.

Cîrţu petrece vacanţa
în familie

Antrenorul pandurilor, Sorin Cîrţu, îşi petrece scurta vacanţă alături de familie, la Craiova, mai ales că are ocazia să fie împreună cu soţia şi cele două fete doar în weekend, în timpul campionatului. „Voi pleca din nou la Târgu Jiu la reunire (25 iunie – n.r.) şi apoi în cantonament în Austria, aşa că profit de perioada aceasta de vacanţă să stau alături de familie la Craiova. Voi fi destul de mult timp plecat de acasă după aceea. Soţia mea înţelege acest lucru,  mai ales că în campionat ne vedem doar în weekend“, a spus pentru site-ul clubului Sorin Cîrţu.
Căpitanul echipei din Târgu Jiu, Florin Stângă, a ales staţiunea Mamaia şi o vizită la mănăstirile din jurul Braşovului. „Nu-mi aduc aminte să mai fi avut vacanţă atât de scurtă, dar nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Vacanţele vor fi din ce în ce mai scurte, dar sperăm să fie cariera de jucător cât mai lungă. O să merg zece zile la mare pentru Alessia. Voi fi doar cu familia, nu mai merg cu colegii, pentru că am stat destul cu ei în acest an prin cantonamente“, a spus Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS