10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHuzu vrea să redea credibilitatea arbitrilor

Huzu vrea să redea credibilitatea arbitrilor

Fostul arbitru internaţional Aron Huzu şi-a început de luni mandatul de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. El a fost numit de Comitetul Executiv al FRF în funcţia de şef al CCA pe 29 aprilie, după ce a fost aprobată demisia vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte, Nicolae Grigorescu. De asemenea, alt candidat pentru preşedinţia FRF, Dan Lăzărescu, a fost numit vicepreşedinte al acestui for.
La preluarea oficială a funcţiei, Huzu a anunţat că principalul său obiectiv este să redea credibilitatea arbitrajului românesc. Preşedintele CCA susţine că recâştigarea credibilităţii se poate face doar prin promovarea arbitrilor tineri, urmând ca la unii dintre cei aflaţi în actualul lot să se renunţe.
„Luni am preluat oficial funcţia, dar practic am început munca încă de acum o lună. Este foarte mult de lucru. În primul rând, îmi doresc să schimb percepţia asupra arbitrajului românesc, să îi redăm credibilitatea. Deocamdată, eu am luat un lot de arbitri şi trebuie să lucrez cu ceea ce am. Vom promova tineri de la nivelul Ligii a III-a şi a II-a, iar la o parte din actualul lot vom renunţa, însă vom face acest lucru în timp, după ce vom vedea care merită şi care nu să rămână“, a dezvăluit Huzu.
Şeful CCA a precizat că nu garantează că, odată cu venirea sa la comisie, nu vor mai exista greşeli de arbitraj: „La fel cum era şi pe vremea în care activam noi, vor mai fi greşeli. Cele mai grave sunt la ofsaid, penalti şi control disciplinar. Sper însă ca ele să fie cât mai rare“.
Aron Huzu, care are 56 de ani, este fost arbitru român şi a oficiat la 173 de meciuri în Liga I. Şi-a făcut debutul în prima divizie pe 2 septembrie 1990, iar ultimul său meci în prima ligă a avut loc pe 5 decembrie 1998. El ocupă locul 14 în clasamentul arbitrilor cu cele mai multe meciuri conduse în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS