Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Eto’o vrea un salariu uriaş
Presa britanică a informat că atacantul camerunez al echipei FC Barcelona, Samuel Eto’o, a anunţat clubul Manchester City, care este interesat de serviciile sale, că, dacă vrea să îl achiziţioneze, trebuie să îi plătească un salariu lunar de un milion de euro. Printre grupările care s-au arătat interesate de serviciile lui Eto’o se mai numără Manchester United, Liverpool şi Internazionale Milano. Preşedintele grupării din Barcelona, Joan Laporta, ar vrea şi el să-i prelungească înţelegerea fotbalistului african, însă a precizat că, în contextul crizei economice, nu-i poate oferi acestuia un salariu foarte mare. „Multe cluburi îl vor pe Eto’o. Vom face tot ce vom putea să îi prelungim contractul pentru că, în opinia mea, el este cel mai bun atacant din lume. Dar avem o structură salarială pe care o vom respecta. Ne-ar plăcea să-i prelungim contractul lui Eto’o, dar nu cu orice preţ. În contextul crizei economice mondiale, trebuie să fim şi noi un exemplu. Sper că ne înţelege“, a spus Joan Laporta.
Daniel BISTRICEANU

Lui Cristiano Ronaldo îi place să fie huiduit
Mijlocaşul Cristiano Ronaldo, care urmează să fie transferat de Real Madrid în schimbul a aproximativ 94 de milioane de euro, a afirmat că nu este deranjat de faptul că foarte mulţi suporteri îl urăsc şi îl huiduie, ci chiar îi place acest lucru, pentru că îl motivează. „Îmi place când lumea mă fluieră. Îmi place să văd ura din ochii suporterilor, să le aud insultele, acest lucru nu mă deranjează. Este adevărat că multă lume mă urăşte, dar şi mai mulţi sunt cei care mă iubesc şi mă susţin. Mă simt prost doar atunci când nu joc bine. Din fericire, se întâmplă destul de rar“, a spus Ronaldo. Jucătorul lusitan ţinteşte foarte sus în cariera profesională şi a dezvăluit că visul său este să fie considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. „Mai am mult de muncă, dar îmi doresc cu adevărat să rescriu istoria fotbalului. Ştiu că sunt considerat unul dintre cei mai buni jucători acum, dar mai am multe pagini frumoase de scris“, a precizat acesta. Cristiano Ronaldo susţine că nu-l invidiază pe Lionel Messi, de la FC Barcelona, unul dintre rivalii săi cu care se va întâlni mai des după ce îşi va finaliza transferul la Real Madrid. „Nu am de ce să-l invidiez pe Lionel. Eu nu mă compar cu alţii. Eu sunt Cristiano Ronaldo şi pot câştiga mai multe medalii decât oricine. Nu am timp să mă relaxez. Fanii vor să vadă un Ronaldo foarte bun şi voi încerca să nu-i dezamăgesc“, a declarat fotbalistul.
Daniel BISTRICEANU

Tevez s-a săturat de Manchester United
Atacantul Carlos Tevez l-a anunţat pe antrenorul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, că nu mai vrea să revină la club şi că urmează să negocieze cu altă echipă. Jucătorul argentinian va deveni liber de contract pe 30 iunie, iar oficialii lui United recunosc faptul că el poate pleca de la club dacă îşi doreşte acest lucru. Ferguson, care este în vacanţă în Franţa, l-a sunat de mai multe ori pe Tevez, pe care a vrut să-l convingă să accepte oferta lui United, însă fotbalistul şi-a menţinut decizia de a pleca. Manchester City este una dintre echipele interesate de achiziţionarea atacantului argentinian şi l-a anunţat pe acesta că poate avea un salariu cu 75% mai mare decât la United, adică 140.000 de lire sterline pe săptămână. Jurnaliştii britanici susţin că Tevez va purta în continuare discuţii cu echipa campioană, dar şi cu Manchester City, Liverpool, Chelsea, plus o echipă din prima ligă spaniolă.
Daniel BISTRICEANU

Patronul lui Hoffenheim, zgârcit
la transferuri
Finanţatorul clubului german de primă ligă Hoffenheim, germanul Dietmar Hopp, a afirmat că nu ar plăti niciodată mai mult de 20 de milioane de euro pentru achiziţionarea unui fotbalist. „Ce speră Real Madrid cu Ronaldo? Dacă oficialii cred că pot acoperi cheltuielile cu acest transfer, îşi asumă un risc foarte mare. Eu fac parte dintre cei care au privit cu neîncredere anunţul că Ronaldo va fi transferat de la Manchester la Real Madrid pentru 93 de milioane de euro“, a spus Hopp, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Germania şi unul dintre fondatorii companiei SAP. Proprietarul lui Hoffenheim a adăugat că nu i-ar permite niciodată antrenorului Ralf Rangnick să transfere un fotbalist care ar costa mai mult de 20 de milioane de euro. „Aş spune că nu am atâţia bani. Noi realizăm un transfer numai după ce luăm în considerare toate aspectele economice“, a explicat acesta. Hoffenheim, formaţie care în 2007 evolua în divizia a treia, a terminat turul pe primul loc în Bundesliga şi sezonul pe poziţia a şaptea.
Ionuţ NICA

Spania s-a distrat cu Noua Zeelandă
Echipa naţională a Spaniei a învins formaţia similară a Noii Zeelande cu 5-0, într-un meci contând pentru Grupa A din ediţia 2009 a Cupei Confederaţiilor. Golurile campioanei europene en-titre au fost marcate de Torres (‘6, ‘14, ‘17), Fabregas (‘24) şi Villa (‘48). În altă partidă, echipele naţionale ale Africii de Sud şi Irakului, care fac parte tot din Grupa A, au terminat la egalitate, scor 0-0, în primul meci al competiţiei. Cel mai bun jucător de pe teren a fost declarat Modise, de la Africa de Sud. Partida a fost lipsită de spectacol, mai atrăgătoare fiind ceremonia de deschidere a Cupei Confederaţiilor, care a avut loc înaintea fluierului de start. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a mulţumit Africii de Sud pentru că a organizat competiţia, iar preşedintele ţării, Jacob Zuma, a ţinut un scurt discurs. Meciul dintre Africa de Sud şi Irak s-a disputat pe stadionul „Ellis Park“ din Johannesburg, iar arbitru de centru a fost uruguayanul Jorge Larrionda. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat două meciuri din Grupa B: Brazilia – Egipt şi Statele Unite – Italia.
Ionuţ NICA

Mourinho îi vrea pe Carvalho şi Deco
Portughezul Jose Mourinho, antrenorul formaţiei italiene Inter Milano, vrea să-i transfere pe fundaşul central Ricardo Carvalho şi mijlocaşul Deco, ambii de la Chelsea, a anunţat preşedintele Massimo Moratti. „Antrenorul i-a cerut pe Deco şi Carvalho, iar noi am început negocierile. Vrem să-i achiziţionăm şi am constatat cu plăcere faptul că şi ei vor să vină la noi. Mai avem nevoie de acordul cu Chelsea, dar cred că îl vom obţine rapid“, a declarat preşedintele lui Inter, Massimo Moratti. Carvalho şi Deco, ambii de 31 de ani, au mai fost antrenaţi de Mourinho la FC Porto, unde au câştigat Liga Campionilor, în 2004. Carvalho a evoluat sub conducerea tehnicianului portughez şi pe vremea când Mourinho antrena echipa londoneză. Moratti s-a referit şi la situaţia atacantului suedez Zlatan Ibrahimovici, precizând că, nu există nici o ofertă oficială pentru acesta. El a spus că, în cazul în care Bayern îl cotează pe Ribery la 70 de milioane de euro, el trebuie să ceară pe Ibrahimovici cel puţin 90 de milioane. Preşedintele lui Internazionale a dat totuşi trei nume de jucători care ar putea să-l înlocuiască pe atacantul suedez, aceştia fiind ivorianul Didier Drogba (Chelsea), camerunezul Samuel Eto’o (FC Barcelona) şi francezul Karim Benzema (Lyon).
Ionuţ NICA

Exit mobile version