10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii repară ce au stricat timişorenii

Pandurii repară ce au stricat timişorenii

Gruparea gorjeană a anunţat printr-un comunicat de presă că va reface peluza în care au stat bănăţenii cu doar o mie de euro.

Oficialii clubului Pandurii, împreună cu reprezentanţii FRF şi ai Primăriei Târgu Jiu, au inventariat pagubele produse la Peluza Nord a stadionului „Municipal“ de către fanii timişoreni la finala Cupei României. „Sunt peste 120 de scaune rupte din structura pe care au fost montate şi alte 30 fisurate sau sparte, care nu mai pot fi folosite, precum şi 50 de metri din gardul de protecţie“, a declarat directorul administrativ al pandurilor, Ion Rădoi.
Deşi clubul FC Timişoara s-a angajat să plătească toate daunele în baza raportului de inventariere al organizatorilor finalei, clubul Pandurii a dat un comunicat de presă prin care a anunţat că va suporta pagubele. „CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu regretă incidentele care au apărut în tribune la finala Cupei României Timişoreana, dar consideră că acestea nu pot umbri spectacolul oferit celor prezenţi în tribunele stadionului «Municipal» înainte, în pauză şi după încheierea partidei de către organizatorii acestui show. Referitor la pagubele produse de fanii echipei FC Timişoara, precizăm că ele nu depăşesc suma de o mie de euro, iar CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu va suporta integral această sumă“, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al grupării gorjene.
Cu toate acestea, primarul municipiului Târgu Jiu nu a evitat să-i pună la colţ pe ultraşii bănăţeni, susţinând că nu se aştepta la manifestările agresive ale suporterilor timişoreni. „Noi am organizat Cupa pentru oameni normali, nu pentru huligani şi derbedei“, a spus primarul Florin Cârciumaru şi ca reacţie la criticile primite din partea presei legate de organizarea defectuoasă a evenimentului.

Grecu şi Rada, în atenţia lui Săndoi

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a monitorizat evoluţiile jucătorului de bandă stângă de la Pandurii, Constantin Grecu, în Liga I, fotbalist ce ar putea fi convocat la viitoarele acţiuni ale lotului de tineret. Săndoi l-a preferat însă pe Pîrvulescu la ultima acţiune a lotului U 21, ce a avut loc în Insulele Feroe. „Dacă nu mă înşel, Grecu a evoluat ca titular pentru Pandurii în ultimele cinci-şase meciuri şi nu a făcut-o oricum. El a jucat bine, începe să capete maturitate în joc şi îmi place lucrul acesta. Acum, la ultimul meci al naţionalei de tineret, l-am chemat pe Pîrvulescu pentru că acesta este mai ofensiv decât Grecu“, a declarat Emil Săndoi, prezent la Târgu Jiu la finala Cupei României.
Grecu nu este singurul jucător de la Pandurii care i-a atras atenţia lui Săndoi, ci şi Ionuţ Rada, component al echipei de juniori republicani A. Acesta l-a impresionat pe Săndoi la turneul de calificare pentru Campionatul European de juniori Under 19, ce a avut loc recent în Franţa, acolo unde a fost titular în toate cele trei meciuri, cu Letonia, Norvegia şi Franţa. „Mi-a plăcut mult Rada, un jucător ce poate evolua fundaş central şi fundaş stânga, bătăios, cu tupeu“, a mai spus Săndoi.

Cîrţu, egalul lui Neagoe

Pandurii Târgu Jiu a încheiat sezonul 2008-2009 pe locul 11, egalând astfel cea mai bună clasare obţinută de gorjeni în Liga I în al doilea an de la promovare. Pregătită de Eugen
Neagoe, etapele 1-8, şi Sorin Cîrţu, etapele 9-34, echipa din Târgu Jiu a realizat însă mai puţine puncte decât acum doi ani, 43 faţă de 44. În sezonul de debut în Divizia A, 2005-2006, Pandurii a încheiat pe penultimul loc, 15, şi a retrogradat, însă s-a menţinut în prima divizie profitând de retrogradarea Sportului Studenţesc, care nu a primit licenţa de club profesionist. Sezonul 2006-2007, sub comanda lui Eugen Neagoe, a fost cel mai reuşit pentru panduri, oltenii clasându-se pe locul 11, cu 44 de puncte. Gorjenii au încheiat pe locul 12 campionatul 2007-2008, cu 40 de puncte, iar în sezonul 2008-2009 au terminat pe locul 11, cu 43 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS