24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEma Bogdan a bătut tot

Ema Bogdan a bătut tot

Craioveanca de 17 ani a câştigat primul turneu la senioare, confirmând astfel că în curând va deveni o forţă în tenisul mondial.

Tenismana Elena „Ema“ Bogdan nu mai reprezintă doar o speranţă a tenisului românesc, craioveanca de 17 ani începând să câştige şi turnee de seniori, primul succes fiind înregistrat duminică, la competiţia ITF din Herăstrău, dotată cu premii totale de 10.000 de dolari. Aflată pe locul 828 în lume, „Ema“ a dispus în ultimul act de Simona Iulia Matei (23 de ani, 622 WTA), scor 6-4, 6-3. A fost a treia dispută dintre cele două în acest an, toate revenindu-i oltencei în minimum de seturi.
„Ema“ Bogdan mai disputase două finale până acum în cadrul unor competiţii de 10.000 de dolari, pierdute în faţa Simonei Halep, în 2008, şi a Verdianei Verardi, în 2009. În urma succesului înregistrat în Capitală, eleva lui Ovidiu Popescu a încasat 12 puncte WTA şi 1.568 de dolari.
Adversara craiovencei din finală, Simona Iulia Matei, fosta număr 145 WTA în urmă cu doi ani şi jumătate, a ajuns pentru prima dată într-o finală din septembrie 2006, când se impunea la turneul de 25.000 de dolari de la Lecce. La începutul lui 2007, Simona Iulia Matei a suferit o accidentare foarte gravă, rupere de ligamente încrucişate, fiind nevoită să stea departe de terenul de tenis aproximativ nouă luni.
Proba de dublu a fost câştigată de perechea Mihaela Buzărnescu / Elora Dabija, cap de serie numărul unu, care a trecut, în finală, cu scorul de 1-6, 7-5, 10-5, de cuplul Laura-Ioana Andrei / Ioana Gaşpar.

Olaru s-a impus
la Marseille

Altă româncă victorioasă la finalul săptămânii trecute a fost Raluca Ioana Olaru. Aceasta s-a impus la turneul de la Marseille (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după o finală contra slovenei Masa Zek-Peskiric (105 WTA), încheiată cu scorul de 6-7 (4), 7-5, 6-4. Bucureşteanca de 20 de ani câştigase ultimul turneu tot în Hexagon, la Contrexeville, în 2008.
În urma acestui succes, Raluca Ioana Olaru a fost recompensată cu 150 de puncte WTA şi a făcut un salt de 18 locuri în clasamentul mondial, ocupând de ieri poziţia 73 în ierarhie.

Cârstea emite pretenţii

Fără rezultate notabile săptămâna precedentă, Sorana Cârstea vrea să facă o figură frumoasă în turneul de la ‘s-Hertogenbosch. În primul tur al concursului din Olanda, Sorana Cârstea (27 WTA) a învins-o pe Monica Niculescu (61 WTA), duelul celor mai bine clasate românce în ierarhia mondială încheindu-se cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3. În faza următoare a competiţiei, Sorana o va întâlni pe învingătoarea partidei Yanina Wickmayer (Belgia) – Maria Elena Camerin (Italia). Anul trecut, Cârstea a avut o prestaţie bună la ‘s-Hertogenbosch, ajungând până în sferturile de finală, unde a fost întrecută de Elena Dementieva (Rusia). Sorana Cârstea şi Monica Niculescu se vor mai duela o dată în această săptămână, fiind adversare şi la dublu. Monica face echipă cu Anna-Lena Groenefeld (Germania), cele două fiind favorite principale, în timp ce Sorana o are ca parteneră pe rusoaica Dinara Safina, lidera mondială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU