8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa caută fotbalişti, dar are transferurile blocate

Ştiinţa caută fotbalişti, dar are transferurile blocate

Gruparea din Bănie nu poate legitima, deocamdată, jucători pentru că a fost sancţionată de FRF în urma litigiului cu Ştefan Crişan.

Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF a decis săptămâna trecută, printr-o hotărâre definitivă, să sancţioneze clubul Universitatea Craiova pentru că refuză să-i achite 36.000 de lei, aproximativ 12.000 de dolari, fostului antrenor de la echipa a doua, Ştefan Crişan, banii reprezentând salariile până în momentul în care a fost dat afară de la echipă, luna februarie 2009. Fostul portar al Universităţii a încercat să rezolve pe cale amiabilă problema, dar nu s-a înţeles cu oficialii craioveni, fiind nevoit să-şi caute dreptatea la comisiile FRF. Acestea i-au dat rând pe rând dreptate şi, în cele din urmă, s-a decis sancţionarea clubului pentru neplată. Astfel, Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a FRF a anunţat că, „în perioada 6 iunie – 20 iunie 2009, clubul SC FC «U» Craiova SA se află sub sancţiunea prevăzută de art. 24, lit. C, pct. 2 din RSTJF“, articol care prevede că, în această perioadă, „clubului i se interzice dreptul de a efectua transferuri şi legitimări de jucători până la executarea integrală a obligaţiilor de plată“. Conform CNSL, începând cu 21 iunie, Universitatea Craiova va intra sub incidenţa altei sancţiuni stipulate în regulament, neprogramarea la jocurile oficiale. Litigiul dintre Ştefan Crişan şi clubul Universitatea va continua în instanţele sportive, antrenorul „satelitului“ cerând să-i fie plătit întreg contractul, valabil până în iulie 2010, adică încă 56.000 de dolari.

Gerlem, Alibec şi Pîrvulescu, pe lista Craiovei

Oficialii olteni nu îşi fac probleme din cauza acestor sancţiuni, având timp destul să rezolve problema, sezonul viitor urmând să înceapă pe 1 august 2009. Între timp, oficialii Ştiinţei caută jucători noi pentru Universitatea. Primele nume au apărut ieri. Este vorba de doi jucători de la retrogradata Farul Constanţa, atacanţii William Gerlem (24 de ani) şi Denis Alibec (18 ani). Conform GSP, aceştia ar costa peste un milion de euro, patronul constănţenilor, Gheorghe Bosînceanu, anunţând că numai Gerlem face un milion de euro.
Pe lângă cei doi, Universitatea încearcă să aducă şi un fundaş stânga care să concureze pe post cu Rose. Acesta ar fi Paul Pîrvulescu, de la Gaz Metan Mediaş, altă echipă care a luat drumul ligii secunde după sezonul recent încheiat şi care pare dispusă să mai vândă din jucători. Pîrvulescu are 21 de ani, 1,79 m şi a evoluat pentru găzari în 16 meciuri, reuşind să înscrie şi un gol, în meciul de pe teren propriu cu Dinamo (scor 1-1). Se spune că, pe lista Craiovei, s-ar fi aflat şi Costin Lazăr, însă preţul cerut de Rapid, trei milioane de euro, l-a făcut pe Mititelu să se lase păgubaş. Probabil, toate transferurile se vor oficializa în momentul în care noul tehnician va fi instalat şi îşi va da acordul. În ceea ce priveşte antrenorii, Ştiinţa pare să fi abandonat „pistele“ Moldovan, Sabău şi Grigoraş, cu care s-a discutat, dar îi mai are în vedere, printre alţii, pe Emil Săndoi, Ştefan Stoica, Eugen Neagoe şi un antrenor străin.

Merlier, încă doi ani
în Bănie

Universitatea Craiova va avea şi la anul trei portari, asta în condiţiile în care şi „veteranul“ Mircea Bornescu va rămâne în Bănie. Pieter Merlier (30 de ani) s-a înţeles pe încă doi ani cu Ştiinţa şi va lupta alături de „Jose“ şi de Silviu Lung Jr. pentru locul de titular în poarta Universităţii. Merlier a venit liber de contract, după ce înainte apărase la Universitatea Cluj. Belgianul a semnat prima dată cu Universitatea în iarna acestui an şi, la venire, spera că va evolua cu Universitatea în Cupa UEFA. Nu a avut prea mult noroc în Bănie, echipa olteană ratând obiectivul. În plus, Merlier nu a apărat nici un minut în meciurile de campionat, nici chiar atunci când Bornescu a fost suspendat, fiind doar rezervă la câteva jocuri. Şansa i-ar putea surâde lui Merlier în cazul în care Bornescu se va transfera, acesta anunţând de curând că ar vrea să evolueze în străinătate în cazul unei oferte tentante atât pentru el, cât şi pentru club.
În ceea ce-l priveşte pe Silviu Lung Jr., acesta merită o şansă la Craiova, în condiţiile în care este unul dintre portarii de viitor ai României şi titularul naţionalei de tineret.

Florin Costea, lăudat
de Mutu

Golgheterul Ligii I, Florin Costea, a dezvăluit ieri că a fost sunat de Gică Craioveanu, care l-a felicitat pentru această performanţă. „După ce am devenit golgheter, m-a sunat Gigă Craioveanu şi m-a felicitat pentru evoluţiile mele din acest campionat. Vreau să-i mulţumesc pentru încurajări şi pentru cuvintele frumoase pe care le spune despre mine. Când eram puşti, mă uitam la meciurile Craiovei şi îl admiram pe Craioveanu, îmi plăcea cum şuta, cum transforma loviturile libere, cum dribla, dar cel mai mult îmi plăcea că era altruist. Trebuie să fiu şi eu la fel, sunt conştient de asta, dar, când eşti pe teren, trăieşti şi simţi altfel fazele de joc“, a delarat Florin Costea pentru NewsIn. Acesta a negat că ar fi avut vreun conflict cu coechipierii. „Briliantul“ din Bănie a vorbit şi despre plecarea sa de la Craiova: „Am auzit că au venit nişte oferte de transfer la club, dar nu din România. În proporţie de sută la sută nu voi juca la Steaua sau Dinamo ori alt club din ţară. Craiova este cea mai iubită echipă din România! Ce rost ar avea să joc la altă echipă?“. Florin Costea a fost lăudat ieri de Adrian Mutu: „Când mă voi retrage, va avea cine să mă înlocuiască la naţională. Florin Costea, de la Craiova, şi Cristi Tănase, de la Argeş, sunt jucători foarte buni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII