12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia revine la Beijing

România revine la Beijing

Naţionala feminină de handbal, antrenată de Radu Voina, a învins Belarusul şi s-a calificat la Campionatul Mondial din China.

Echipa de handbal feminin a României a început partida contra Belarusului din manşa a doua a returului de calificare la CM din China ca mare favorită. Tricolorele reuşiseră să se impună şi în deplasare cu 32-31 şi, în mod normal, nu trebuia să aibă prea mari probleme în faţa a 3.500 de spectatori, care le-au încurajat pe tot parcursul întâlnirii. Puţinele emoţii care mai erau în tabăra română au fost risipite după primele minute ale disputei. Paula Rădulescu a prins o zi mare în poartă, în timp ce Vărzaru, Lecuşanu şi Neagu au făcut legea pe semicerc. La mijlocul primei reprize, România avea deja un avantaj liniştitor, 12-4, şi era clar că la final va conta numai diferenţa de scor cu care se vor impune elevele lui Radu Voina. La pauză, România conducea cu 22-16, oaspetele reuşind să mai înscrie doar prin punctul lor forte, linia de nouă metri.
Ca şi în Belarus, România a slăbit turaţia motoarelor după pauză şi diferenţa de pe tabela de marcaj nu s-a mai mărit simţitor. Radu Voina a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie, în timp ce tricolorele au jucat şi la spectacol. La final a fost 38-32 pentru România care, în luna decembrie, va reveni în China pentru Campionatul Mondial după ce, în luna august a anului trecut, nu făceau o impresie deosebită la Olimpiada de la Beijing. Tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei grupelor va avea loc pe 15 iulie.

Huţupan şi Luca
s-au retras oficial

În cadrul unei festivităţi organizate de Federaţia Română de Handbal, Luminiţa Huţupan Dinu şi Steluţa Luca s-au retras oficial de la echipa naţională. Radu Voina a decis până la urmă să nu o treacă pe foaia de joc pe Huţupan, chiar dacă spectatorii din Sala Polivalentă aşteptau să vadă pentru ultima dată apărând portarul de legendă al Oltchimului. Decizia a mâhnit-o pe Luminiţa, care a declarat cu lacrimi în ochi: „Nu vreau să comentez faptul că nu am fost trecută pe foaia de joc. Aş fi vrut să ies din poartă de la echipa naţională, dar am venit la Bucureşti să fiu alături de fete şi să le susţin“. La festivitate a fost prezent şi preşedintele României, Traian Băsescu, cel care i-a marcat un gol Luminiţei Huţupan.

Se gândesc la medalii

La finalul meciului, tehnicianul Radu Voina a declarat că are planuri mari pentru Campionatul Mondial din China care va avea loc în decembrie: „S-a terminat un sezon foarte greu, fetele au fost primele care au aşteptat finalul acesta. A fost un meci uşor de calificare. Pe măsură ce diferenţa s-a adâncit, fetele au jucat şi pentru a-i mulţumi pe spectatori. Sperăm să fim sănătoşi şi acum ne putem gândi la o medalie la CM“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS