22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBătăi la Cupa României

Bătăi la Cupa României

Trofeul a ajuns din nou la Cluj, după un meci cu incidente grave în tribună şi fără echipa Timişoarei la festivitatea de premiere.

CFR Cluj a reuşit să păstreze Cupa României în Gruia, după ce s-a impus în finala de la Târgu Jiu cu scorul de 3-0 prin golurile reuşite de Deac ’6, Peralta ’28 – penalti, Culio ’54. Ardelenii au stat mai bine în teren şi au meritat victoria, în timp ce bănăţenii s-au „agăţat“ de faza din minutul 27, când, la 1-0 pentru CFR, arbitrul Balaj a acordat un penalti aiurea trupei lui Conceicao, aceasta mărind avantajul la două goluri pe tabela de marcaj. Suporterii au avut şi ei meciul lor. Bănăţenii şi clujenii s-au încăierat înaintea jocului de la Târgu Jiu în Piaţa Prefecturii Gorj şi în apropierea stadionului. Apoi, nervoşi, în timpul partidei, fanii de pe Bega au rupt gardul de protecţie, s-au bătut cu forţele de ordine şi au aruncat cu fumigene şi torţe în suprafaţa de joc, fiind nevoie de întreruperea meciului şi de intervenţia jandarmilor.
Spre finalul meciului, la un atac al Timişoarei pe teren a intrat şi un suporter bănăţean, acesta participând activ la faza din care Poli marcase, însă golul a fost anulat. Apoi, alţi suporteri timişoreni au pătruns pe teren, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor, care au folosit scuturi, bastoane şi gaze lacrimogene pentru a-i evacua pe ultraşii alb-violeţi. Festivitatea de premiere a fost boicotată de echipa Timişoarei, în timp ce pe stadion suporterii bănăţeni şi-au continuat disputa cu forţele de ordine. Medaliile şi Cupa au fost înmânate câştigătorilor de antrenorul Mircea Lucescu, dar acesta s-a declarat dezamăgit de incidente.

Misiune grea
pentru jandarmi

„Păcat că atmosfera a fost stricată de arbitrul Balaj. Gestul galeriei Timişoarei este condamnabil, dar trebuie văzut cine a generat aceste lucruri. Am tras semnale de alarmă de trei săptămâni că Balaj nu este bun şi de la Bucureşti ni s-a spus că ni se garantează pentru Balaj. Aţi văzut ce ni s-a garantat. Domnul Iancu a dat ordin să nu vină echipa la festivitatea de premiere. Jucătorii sunt dezamăgiţi, au muncit un an şi acum au pierdut, aşa cum a văzut o ţară întreagă“, a spus Gheorghe Chivorchian, preşedintele Timişoarei. La rândul său, Mircea Sandu, preşedintele FRF, a declarat: „Vom vedea dacă, după ce s-a întâmplat, Timişoara merită să mai joace la anul în Cupa României. Au fost şi ceva probleme de organizare, dar Balaj a arbitrat corect“. Conform Jandarmeriei, au fost reţinute aproximativ 300 de persoane care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj în vederea identificării şi tragerii la răspundere a acestora. Jandarmii au aplicat în urma verificărilor efectuate 233 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68.510 lei, precum şi 62 de sancţiuni complementare de interzicere a accesului la competiţiile sportive pe perioade cuprinse între şase luni şi doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU