11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct preţios pentru tricolori

Punct preţios pentru tricolori

Cu şanse mici de calificare la Campionatul European de handbal din 2010, selecţionerul României, Aihan Omer, a decis ca pentru ultimele meciuri din grupă să convoace mai mulţi jucători tineri în vederea formării unei noi echipe naţionale.
Tinerii tricolori au început foarte curajos partida din Suedia şi, după zece minute, conduceau cu 4-2. Cu Alin Şania foarte determinat şi cu tânărul Cristian Fenici în mare formă, România s-a menţinut la conducerea jocului pe toată durata primei reprize, păstrând două sau chiar trei goluri avans, astfel că la pauză avea un avantaj de două goluri, 12-10.
Suedezii au revenit de la cabine mult mai hotărâţi şi au egalat rapid la 12, însă Ghionea şi compania şi-au păstrat ritmul de joc din prima repriză şi s-au distanţat din nou la trei goluri, 16-13, în minutul 36. Aihan Omer a rulat tot lotul, dorind să dea şanse tuturor celor convocaţi şi pentru ca jucătorii săi să prindă curaj în vederea viitoarelor confruntări. Alexandru Asoltanei nu a pierdut nici el această şansă şi a reuşit un gol fabulos, după o aruncare cu efect de pe linia de fund a terenului. România conducea în minutul 45 cu 19-15. Avansul a crescut până la şase goluri, după ce Ghionea şi Andrei Mihalcea au realizat o aeriană superbă, făcându-i pe cei doi antrenori ai Suediei să ceară imediat time-out.
Visul frumos al noii echipe a României a părut să se spulbere însă în următoarele şapte minute, timp în care gazdele au egalat, Aihan Omer întârziind foarte mult cu cererea timpului de odihnă.
Nordicii s-au distanţat la două goluri, cu 90 de secunde înainte de final, şi păreau să câştige. Eliminarea a doi jucători adverşi a ajutat echipa României să obţină un rezultat de egalitate, scor 26-26, printr-un gol marcat din lovitură de la şapte metri, cu zece secunde înainte de final.
Pentru România au marcat: Ghionea – 9, Fenici – 4, Şania – 4, Mihalcea – 3, Irimescu – 2, Asoltanei – 2, Ciubotariu – 1, Csepreghi – 1.
România a obţinut un rezultat mare, având în vedere numele adversarului şi tinereţea lotului convocat de Aihan Omer pentru aceasta partidă. Sâmbătă, România va juca la Bucureşti contra Muntenegrului, tot în grupa de calificare la Campionatul European 2010.
În afara meciului cu Muntenegru, tricolorii mai au de disputat două partide în cadrul acestei grupe, cu Turcia (pe 17 iunie, acasă) şi cu Polonia (pe 20 iunie, în deplasare).
Clasament: 1. Suedia 11 puncte, 2. Polonia 6p, 3. Muntenegru 6p, 4. România 5p, 5. Turcia 0p. Primele două clasate se vor califica la turneul final al CE, care va avea loc în Austria, în perioada 19-31 ianuarie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS