10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova are trei campioni la box

Craiova are trei campioni la box

Pugiliştii craioveni au obţinut şapte medalii la Campionatul Naţional de box (tineret), desfăşurat săptămâna trecută la Mangalia.

Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a obţinut două titluri naţionale, prin sportivii Gabriel Cloanţă (57 Kg) şi Alexandru Vanţă (75 Kg). Pe lângă cele două medalii de aur, CFR Marfă IRLU Craiova (antrenori Marcel Sârba şi Ion Dragomir) a mai obţinut două medalii de bronz, prin Matei Bogdan (48 kg) şi Mircea Surcel (categoria 91 kg). Matei Bogdan, sportiv aflat la lotul naţional, a fost învins în semifinală de alt craiovean, Bogdan Tenoşanu, de la clubul Armata, dar antrenorii de la CFR Marfă IRLU au fost nemulţumiţi de decizia arbitrilor. „Nu îl acuz pe colegul Constantin Cucu de la Armata, ci arbitrii care nu au folosit corect sistemul electronic de punctare. Trebuie să apese cel puţin trei dintre ei în acelaşi timp, pentru a fi punctat un boxer, ceea ce nu s-a întâmplat. Arbitrul de ring Matei Toma ne-a dezamăgit. Ghinionul sportivului nostru a fost că, în acea zi, Nicolae Iancu, preşedintele Colegiului de Arbitri, plecase la Bucureşti pentru gala în care a boxat Jo Jo Dan. Domnul Iancu ar fi putut întoarce acea decizie injustă“, a spus ieri antrenorul Marcel Sârba.

Locul doi, după Dinamo

Prin cele patru medalii cucerite, clubul CFR Marfă IRLU Craiova a ocupat locul doi în clasamentul pe medalii, fiind devansat doar de clubul Dinamo Bucureşti, care a obţinut patru medalii de aur şi una de argint. Antrenorii Sârba şi Dragomir fac eforturi să găsească fonduri pentru a-i putea premia pe sportivii medaliaţi.
Nedorind să comenteze acuzaţiile antrenorilor de la CFR Marfă IRLU, Constantin Cucu, antrenorul de la Armata Craiova, se mândreşte cu cele trei medalii obţinute de pugiliştii pe care îi pregăteşte. La categoria 48 de kilograme, Maike Cioacă a devenit campion naţional, învingându-l în finală pe colegul de club Bogdan Tenoşanu. „Militarii“ au mai obţinut şi o medalie de bronz, prin Irinel Olaru, la categoria 60 de kilograme. „Sunt onorat că la o categorie, finalişti au fost doi elevi ai mei“, a spus la încheierea competiţiei antrenorul Cucu.
Alţi doi pugilişti olteni au obţinut medalii de argint la Mangalia: Marius Salan (categoria 60 kg), de la Minerul Jilţ Mătăsari (antrenor Ion Drăghici) şi Georgian Hau (categoria 81 kg) de la CSM Drobeta Turnu Severin – Dinamo (antrenor Dumitru Cipere). Competiţia de la malul mării a reunit aproximativ 120 de participanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU