12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zamparini nu se va certa cu Zenga
Maurizio Zamparini, preşedintele formaţiei Palermo, cunoscut pentru temperamentul său, a afirmat că nu se va certa niciodată cu Walter Zenga, noul antrenor al echipei siciliene. Tehnicianul Walter Zenga a antrenat sezonul trecut altă formaţie din Sicilia, pe Catania. Fostul antrenor al lui Palermo, Davide Ballardini, a explicat că a renunţat la funcţie pentru că nu i-a convenit ca preşedintele să-i critice public deciziile tactice. „M-am simţit ofensat de Ballardini. Eu doar am analizat performanţele echipei, declaraţiile mele nu erau pentru a insulta antrenorul. Îţi trebuie inteligenţă ca să înţelegi acest lucru. Niciodată nu mă voi certa cu Zenga. Avem personalităţi puternice, este adevărat, dar ambii suntem inteligenţi“, a spus Zamparini. Preşedintele lui Palermo a adăugat că Walter Zenga are şanse ca peste câţiva ani să devină antrenorul lui Internazionale Milano, iar echipa sa îşi propune în sezonul viitor să obţină un loc de Liga Campionilor. Walter Zenga a fost prezentat oficial vineri la Palermo, formaţie care sezonul trecut a terminat pe locul opt.

Antrenorii italieni îl laudă pe Mutu
Alberto Malesani şi Cesare Prandelli, antrenorii cu care Adrian Mutu a lucrat în primii săi ani din fotbalul italian, au vorbit despre primele sezoane de acomodare a jucătorului cu Serie A şi susţin că se vedea că românul are talent şi că la Parma atacantul a fost „devastator“. „În primul său an la Verona, Mutu nu era în centrul atenţiei, părea un băiat puţin ciudat. Dar i-am spus directorului sportiv că Adrian trebuie păstrat pentru că va deveni un mare jucător. Se vedea că are talent, mai trebuia doar să şi-l etaleze“, a declarat Malesani pentru postul italian de televiziune Sky. Actualul antrenor al lui Mutu la Fiorentina, Cesare Prandelli, cu care internaţionalul român a lucrat şi la Parma în ediţia 2002-2003, a vorbit, la rândul său, despre calităţile românului, în primii ani ai săi din Italia. „Când l-am cunoscut pe Mutu, a trebuit să ne punem de acord asupra rolului său pe teren, pentru că la echipa naţională juca unde voia, însă la Parma nu putea face asta. După părerea mea, în sezonul petrecut la Parma, Mutu era devastator, mai ales în duelurile unu contra unu. Adrian a ascultat sfaturile pe care i le-am dat“.

Lazio îl doreşte pe Lucescu
Antrenorul Mircea Lucescu, câştigător al Cupei UEFA în acest sezon cu echipa Şahtior Doneţk, se află pe lista preşedintelui clubului Lazio Roma, Claudio Lotito, pentru preluarea funcţiei de antrenor principal, a anunţat ieri site-ul goal.com. „Lucescu se află în pole-position pentru a prelua pe Lazio. El a fost în Italia la sfârşitul săptămânii, a asistat la meciul Empoli – Brescia şi, probabil, a fost contactat de Lotito. Românul va trebui să-şi rezolve problemele cu Şahtior, dar situaţia se poate debloca în orice moment“, a scris sursa citată. Pe lista preşedintelui Claudio Lotito se mai află antrenorii Davide Ballardini şi Massimiliano Allegri. Lazio, club la care este legitimat şi fundaşul Ştefan Radu, se va despărţi de tehnicianul Delio Rossi.

Peseiro vrea să-i ducă pe saudiţi la CM

Portughezul Jose Peseiro, selecţionerul echipei naţionale a Arabiei Saudite, a afirmat că va reuşi să obţină calificarea la turneul final al CM din 2010, competiţie care se va desfăşura în Africa de Sud. „Vom face tot posibilul să obţinem toate punctele în ultimele două partide, pentru a ne califica. Putem merge la turneul final şi dacă obţinem patru puncte, în funcţie de restul rezultatelor. Arabia Saudită are jucătorii necesari pentru a obţine rezultate bune“, a spus Peseiro. Coreea de Sud a obţinut calificarea la CM 2010 cu două meciuri înainte de finalul campaniei de calificare, în timp ce Coreea de Nord este pe locul secund, cu 11 puncte după şapte jocuri, iar Arabia Saudită este pe poziţia a treia, cu zece puncte după şase partide. Arabia Saudită va întâlni pe 10 iunie, în deplasare, naţionala Coreei de Sud, iar pe 17 iunie va evolua pe teren propriu contra Coreei de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS