24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSucces în Belarus

Succes în Belarus

În faţa a 1.500 de spectatori, la Mogilev, în Sport Complex „Olympiets“, naţionala de handbal feminin a României a jucat prima manşă a barajului de calificare la Campionatul Mondial din China, contra Belarusului. Elevele lui Radu Voina şi Vlad Caba şi-au respectat statutul de mari favorite şi au început în forţă, conducând cu 5-1 în debut şi cu 16-10 cu şapte minute înainte de pauză. Vâlcencele Neagu, Lecuşanu şi Rădulescu au fost la înălţime, dar România a slăbit turaţia şi le-a dat prilejul gazdelor să se apropie la numai patru goluri la pauză, 18-14. În partea a doua a meciului, Belarusul a pus şi mai multe probleme formaţiei României, care a tratat cu lejeritate atât faza de apărare, cât şi pe cea de atac. Gazdele au câştigat la trei goluri ultimele 30 de minute, 17-14, dar tricolorele s-au impus în final cu 32-21, luând o opţiune importantă la calificare. Pentru România au înscris: Neagu – 8, Lecuşanu – 6, Stanca – 5, Manea – 4, Ardean – 4, Maier – 3, Moldovan – 1, Amariei – 1.
Partida retur va avea loc sâmbătă (ora 20.00), la Bucureşti, în cadrul Festivalului Handbalului Românesc, la care vor fi onoraţi 50 dintre cei 54 de campioni mondiali.
„A fost un meci dificil, exact cum ne aşteptam. Nu ne-au surprins cu nimic adversarele, dar a fost greu, pentru că noi ne-am făcut viaţa grea. În prima repriză am condus şi la şase goluri, iar apoi treptat a început graba în atac, o relaxare, ca să nu spun altfel, per total, o lipsă de seriozitate în teren. Ştiţi cum e românul: nu-i place să fie liniştit! Aşa că am avut ceva emoţii la final“, a spus tehnicianul Radu Voina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS