11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEma Bogdan, campioană la Paris

Ema Bogdan, campioană la Paris

După finala de simplu pierdută anul trecut în faţa Simonei Halep, Elena „Ema“ Bogdan a reuşit să câştige un trofeu la junioare pe zgura de la Paris, însă în proba de dublu. Craioveanca de 17 ani, aflată pe locul şapte mondial în ierarhia junioarelor, a făcut pereche cu thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, cele două trecând în finală, cu 3-6, 6-3, 10-8, de cuplul Timea Babos (Ungaria) / Heather Watson (Marea Britanie).
Aceasta a fost a doua finală de dublu din cadrul unui turneu de Mare Şlem la juniori, pe care eleva lui Ovidiu Popescu a disputat-o în carieră, după cea pierdută în 2008 la Australian Open. Olteanca a făcut atunci echipă tot cu o asiatică, Misaki Doi (Japonia).
„Ema“ este prima jucătoare din România care se impune în proba de dublu la Roland Garros juniori din 1990, atunci când Ruxandra Dragomir şi Irina Spârlea îşi adjudecau trofeul. De-a lungul timpului, această probă a fost câştigată de jucătoare precum Martina Hingis, Kim Clijsters, Jelena Dokic, Flavia Pennetta sau Victoria Azarenka.
La feminin senioare, finala de simplu din acest an a Openului Franţei a fost între două rusoaice, Dinara Safina, lidera mondială, şi Svetlana Kuznetsova, a şaptea jucătoare a lumii. După 74 de minute de la primul serviciu, Kuznetsova a ieşit învingătoare, impunându-se în două seturi, scor 6-4, 6-2, aceasta trecându-şi în palmares al doilea titlu de Mare Şlem din carieră, după cel de la US Open, obţinut acum cinci ani, în urma unei finale cu altă rusoaică, Elena Dementieva.
Kuznetsova, care va împlini 24 de ani peste trei săptămâni, a fost răsplătită de organizatorii turneului din Hexagon cu 1.060.000 de euro şi cu 2.000 de puncte WTA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS