18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut fericit pentru noua naţională tricoloră

Debut fericit pentru noua naţională tricoloră

Lituania – România 0-1
Stadion „Marijampole“, spectatori: 4.000.
A marcat: Marica ‘38.
Lituania: Karcemarskas – Sernas, Stankevicius, Skerla, M. Zaliukas – Pilibaitis (‘81, Dedura), Cesnauskis – Semberas, Kalonas (‘64, Mikoliunas), Klimavicius (‘84, Luksys) – Danilevicius. Antrenor: Jose Couceiro.
România: Coman – Săpunaru, Rădoi, Chivu, Raţ – Mara (‘73, M. Roman), Ghioane (‘90, Lazăr), I. Apostol, Cr. Tănase – Dănciulescu, Marica (‘85, M. Niculae). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaşe galbene: Pilibaitis, Cesnauskis, Klimavicius / Marica, Apostol.
Au arbitrat: J. Eriksson – M. Sjoblom, M. Klausenius.

La primul său meci pe banca tehnică a tricolorilor, Lucescu Jr. a utilizat şapte jucători noi faţă de partida cu Austria, de pe 1 aprilie, atunci când pe bancă era Victor Piţurcă.

Reprezentativa României a învins sâmbătă, la Marijampole, cu scorul de 1-0, echipa Lituaniei, într-un meci contând pentru grupa a 7-a preliminară a Cupei Mondiale din 2010, la debutul lui Răzvan Lucescu ca selecţioner, după ce l-a înlocuit pe Victor Piţurcă. Lucescu Jr. a început meciul cu şapte jucători noi faţă de partida cu Austria, de pe 1 aprilie, atunci când pe bancă era Piţurcă.
Echipa naţională a obţinut a zecea victorie în faţa Lituaniei din cele 11 meciuri directe disputate până în prezent. Singurul succes al formaţiei nordice a fost înregistrat anul trecut, la Cluj, când trupa lui „Piţi“ a fost învinsă cu 3-0, în primul meci din cadrul preliminariilor CM 2010.
Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 38, când Mara a recuperat mingea, a pasat pentru Marica, atacantul lui VfB Stuttgart înscriind printr-un şut de la aproximativ 20 de metri, în stânga lui Karcemarskas. Marica a ratat şi cea mai mare ocazie a meciului, el trimiţând în bară, din interiorul careului, în urma unui contraatac al tricolorilor (‘28). Vârful lui Stuttgart şi-a trecut în cont, sâmbătă, cel de-al 12-lea său gol pentru echipa naţională în cele 31 de meciuri disputate.
Să remarcăm că în partida de la „Marijampole“ au debutat la naţionala României mijlocaşul Unirii Urziceni, Iulian Apostol (28 de ani), şi Mihai Roman (24 de ani), de la FC Braşov.

Lucescu Jr.: Puteam învinge mai clar

La câteva minute după încheierea partidei de la Marijampole, Răzvan Lucescu a spus că nu a avut emoţii la debutul pe banca tricolorilor şi a apreciat că România ar fi putut învinge Lituania la un scor mult mai mare.
„A fost o seară pe care nu o voi uita niciodată. Nu am avut emoţii foarte mari pentru că nu m-am apucat ieri de fotbal, am o experienţă în cupele europene pe care mulţi şi-ar fi dorit-o. Când simţi că echipa merge, e atentă, îşi doreşte, nu ai de ce să ai emoţii. Faţă de Lituania, am avut un plus mare la tehnică. Este un rezultat care nu reflectă cu exactitate ce s-a întâmplat în teren. Noi am avut cinci-şase oportunităţi mari de gol, iar lituanienii nu ştiu dacă au avut vreo jumătate de ocazie. Oricum, este o victorie importantă la debut, sunt trei puncte importante, dar trebuie să încercăm să scoatem cât mai mult din fiecare meci cu această încredere şi stare de spirit. Mai avem şanse foarte mici de calificare, mai ales că depindem şi de alţii“, a afirmat tehnicianul tricolorilor.

Couceiro: Românii au fost mai buni

Selecţionerul Lituaniei, Jose Couceiro, a spus că, în noua componenţă, România a arătat mult mai bine decât la meciul din 2008, atunci când trupa lui Piţurcă a fost umilită.
„Am suferit o înfrângere dureroasă. Este eşecul Lituaniei, pentru că formăm o echipă cu toţii. Este pentru a treia oară consecutiv când pierdem cu 0-1. Până la pauză nu am fost în stare să menţinem balonul, iar fără să ai o anumită posesie e greu să te gândeşti la gol. Poate a fost o presiune psihologică prea mare înainte de acest meci, care a fost ca o finală pentru noi. Este un rezultat nefericit pentru noi, dar trebuie să recunoaştem că am întâlnit o formaţie cu jucători valoroşi şi care a fost mai bună. România are o echipă foarte bună, e greu împotriva ei. Trebuie să învăţăm din greşeli, am pierdut încă o dată cu 0-1, după ce acelaşi rezultat l-am înregistrat de două ori cu Franţa. Oricum, 0-0, 0-1, 1-0 sunt scorurile cele mai întâlnite în fotbal, un rezultat special este să învingi România cu 3-0. Românii au schimbat 11 jucători de astă-toamnă, noi – doar trei. Suntem trişti, ne-am dorit să câştigăm“, a spus Couceiro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS