12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKuznetsova şi Safina, finaliste la Roland Garros

Kuznetsova şi Safina, finaliste la Roland Garros

Plecând la „drum“ cu a şaptea şansă la câştigarea trofeului de la Roland Garros, Svetlana Kuznetsova (foto) a învins-o greu în semifinalele turneului de Mare Şlem, cu 6-4, 6-7(5), 6-3, pe australianca Samantha Stosur, cea care a trecut în sferturi de românca Sorana Cârstea.
Svetlana Kuznetsova o va întâlni în actul final, programat sâmbătă, de la ora 15.30
(Eurosport), pe compatrioata sa Dinara Safina, care s-a calificat pentru a doua oară la rând în finala de la Roland Garros, cea de anul trecut pierzând-o în faţa Anei Ivanovic. Rusoaica de 23 de ani se află la a doua finală consecutivă în cadrul unui concurs de Mare Şlem, după cea de la Australian Open, pierdută în faţa Serenei Williams. Dinara Safina, lidera clasamentului WTA, a trecut de slovaca Dominika Cibulkova, a 19-a jucătoare a lumii, cu scorul de 6-3, 6-3, după una dintre cele mai slabe semifinale de Mare Şlem din ultimul timp, ambele jucătoare făcând în total 45 de greşeli neforţate.
În 13 partide disputate contra Dinarei Safina, Svetlana Kuznetsova a reuşit să câştige doar cinci. Pe zgură însă, suprafaţa pe care se desfăşoară Openul Franţei, bilanţul este unul echilibrat, 4-4. Sezonul acesta s-au duelat de două ori, de fiecare dată în finale, la Stuttgart şi Roma, împărţindu-şi victoriile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS