11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlt atac la tactica lui Cîrţu

Alt atac la tactica lui Cîrţu

După Milanko Raskovic, alt atacant, Alexandru Piţurcă, a pus tunurile pe „autobaza“ lui Cîrţu, vinovată de eficienţa scăzută a jucătorilor din avanposturi.

Cu 26 de goluri marcate, Pandurii Târgu Jiu are cel mai slab atac din Liga I, după Gloria Buzău (21), marea problemă, în opinia lui Sorin Cîrţu, fiind ineficienţa atacanţilor. „În 15 jocuri, atacanţii noştri au dat două goluri marcate de un singur jucător, Raskovic. În rest, zero. La noi, atacanţii sunt mari datori pentru ce s-a făcut la echipă în retur. Prestaţia lor a fost jenantă. Multe puncte s-au câştigat pe organizare de joc, atacanţii nu au făcut nimic“, a acuzat Cîrţu. Autor a patru goluri pentru Pandurii în acest sezon, toate în tur, Alexandru Piţurcă (foto) crede că tactica ultradefensivă a antrenorului îi împiedică să marcheze. „Atacanţilor de la Pandurii le e greu să marcheze. Acesta a fost jocul echipei. Dacă în trecut se ratau câte cinci-şase ocazii pe meci, acum nu ştiu dacă avem două. Ajungem mai greu în faţa porţii“, a răspuns Piţurcă Jr. criticilor tehnicianului. Şi Milanko Raskovic se arătase nemulţumit de jocul echipei şi de faptul că atacanţii sunt izolaţi în avanposturi. „Distanţa dintre mijlocaşi şi atacanţi este foarte mare în teren şi e greu să înscrii goluri. Cu Farul am jucat 70 de minute şi nu am avut nici un şut la poartă, dar nici nu am primit pase sau centrări. Nu sunt mulţumit de cât am înscris. Puteam mai mult“, a afirmat şi Raskovic, autor a trei goluri pentru Pandurii. Gruparea gorjeană a înscris 18 goluri pe teren propriu, ceva mai bine decât retrogradatele Farul Constanţa – 16, CS Otopeni – 17 şi Gloria Buzău – 12, iar în deplasare, cu opt reuşite, Pandurii devansează o singură echipă, Gloria Bistriţa.

Atenţie la oţelari!

Cu toate că are nevoie de un singur punct la Târgu Jiu, Oţelul Galaţi vine să câştige pe terenul pandurilor. Asta susţine Florin Popete, fostul elev al lui Petre Grigoraş la Farul. „Oţelul joacă ofensiv. Grigoraş nu se gândeşte la apărare şi asta se vede că dau multe goluri“, a spus Popete. Acesta crede că formaţia sa este favorită având în vedere că la Târgu Jiu, doar Timişoara şi Unirea Urziceni au câştigat toate punctele. „Da, suntem favoriţi. Acasă nu avem cum să pierdem cu Oţelul. Nu au câştigat echipe cu pretenţii aici“, a mai afirmat Popete.

Juniorii A ţintesc
spre semifinale

Echipa de juniori republicani A a clubului Pandurii Târgu Jiu, ce evoluează sub titulatura Energia Rovinari, participă, în perioada 6-10 iunie, la turneul de zonă de la Cluj, alături de alte cinci formaţii, CFR Cluj, CSS Botoşani, Liberty Oradea, Oţelul Galaţi şi Jiul Petroşani. Echipele vor fi împărţite în două grupe de câte trei formaţii, câştigătoarele grupelor urmând să-şi dispute calificarea la turneul semifinal. Juniorii au punctat deja la capitolul imagine, punându-li-se la dispoziţie autocarul echipei mari, precum şi treninguri de prezentare. Antrenorul Constantin Andriucă are şi trei indisponibili, Pleaşcă, Taifas şi Daviţoiu, însă are la dispoziţie mai mulţi jucători care sunt în atenţia lui Sorin Cîrţu, Ionuţ Rada, Apetroaie, Avrămescu, Vulpe, Diaconu sau Mohora. Obiectivul pandurilor pentru grupa 1990 este calificarea la turneul final.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS