10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cârstea este optimistă

Sorana Cârstea este optimistă

Tenismana Sorana Cârstea a afirmat că altul ar fi fost rezultatul partidei cu Samantha Stosur, din sferturile de finală de la Roland Garros, dacă s-ar fi concentrat mai bine în setul secund şi susţine că acesta este doar începutul ascensiunii sale în tenisul mondial. „Din păcate, nu am mai repetat în acest meci evoluţiile mele bune de până acum. În setul doi am avut mai multe şanse şi l-aş fi putut câştiga, dar am ratat mult prea uşor. Australianca a avut un joc incomod şi m-a surprins un pic în primul set, în care nu am apucat să reacţionez, dar îmi pare rău că în setul doi nu am profitat de şanse. Am multe de învăţat din această înfrângere şi din tot acest turneu“, a spus Sorana Cârstea, protagonista celei mai frumoase surprize de la Roland Garros.
Târgovişteanca de 19 ani susţine că nu s-a gândit că ar putea ajunge până în sferturile de finală şi poate asta a ajutat-o în realizarea acestei performanţe. „Nu m-am gândit în nici un fel la rezultate, am luat fiecare meci în parte şi asta m-a ajutat. Nici nu mă uitam pe tabloul principal să văd pe cine voi întâlni, dacă voi câştiga. Oricum, sunt bucuroasă că tenisul românesc a primit mai multă atenţie în această perioadă“.

„Este doar începutul“

Sorana Cârstea a afirmat că performanţa realizată la Roland Garros nu va rămâne singulară şi aşteaptă rezultate mult mai importante în viitor. „Am obţinut până la urmă un rezultat bun, ţinând cont că nu a mai ajuns nimeni din România în sferturi în ultimii 12 ani. Eu sunt conştientă de resursele mele şi acesta este doar începutul. Pot avea rezultate mult mai bune. Acum voi lua o pauză de o săptămână, după care voi participa la un turneu în Olanda, iar apoi urmează Wimbledon, unde îmi doresc să realizez o figură frumoasă“, a promis Sorana Cârstea, care a fost învinsă de australianca Samantha Stosur, scor 1-6, 3-6, în sferturile de finală ale turneului de 16 milioane de euro de la Paris. Românca realizase cea mai bună performanţă din cariera sa prin calificarea în această fază a competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS