9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, decimată

România, decimată

Selecţionerul Lucescu Jr. se confruntă cu probleme de lot pentru meciul cu Lituania, Dan Alexa, Dănuţ Coman şi Iulian Apostol având probleme medicale.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Răzvan Lucescu, are deja probleme de lot pentru meciul cu Lituania, care se va disputa pe 6 iunie, de la ora 21.00, la Marijampole, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa, grupa a 7-a. Jucătorii convocaţi la prima reprezentativă a ţării noastre resimt din plin oboseala specifică finalului de sezon şi se confruntă cu numeroase probleme medicale.
Primul tricolor care s-a accidentat este mijlocaşul lui Poli Timişoara, Dan Alexa, acesta fiind înlocuit cu jucătorul Unirii Urziceni, Răzvan Pădureţu, care a fost convocat în premieră. Alexa a părăsit accidentat antrenamentul efectuat de naţionala României marţi după-amiază, la Mogoşoaia, acuzând o recidivă la o leziune mai veche în zona inghinală. După consultul efectuat de medicul Pompiliu Popescu s-a descoperit că Alexa are probleme la ruptura musculară cicatrizată pe care a suferit-o în urmă cu ceva timp la piciorul drept.
Miercuri, în jurul prânzului, portarul Dănuţ Coman (FC Braşov) a suferit o cădere de calciu. Acestuia i s-au administrat perfuzii, iar la antrenamentul de miercuri seară al echipei naţionale nu a făcut decât o încălzire uşoară, el ferindu-se de plonjoane.
La şedinţa de pregătire de miercuri seară, şi mijlocaşul Iulian Apostol a acuzat probleme. El a suferit o contractură musculară la finalul antrenamentului desfăşurat la Centrul Naţional şi Academia de Fotbal Mogoşoaia, staff-ul medical al naţionalei făcând eforturi pentru a-l recupera până la meciul de sâmbătă.

Arlauskis, inapt pentru partida cu România

Şi tehnicianul naţionalei Lituaniei, Jose Couceiro, are dificultăţi în alcătuirea echipei pentru disputa cu România. Presa lituaniană a anunţat că portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, nu va putea evolua în meciul de sâmbătă din cauza unei accidentări la umăr, el fiind înlocuit cu Armantas Vitkauskas (Marijampole Suduva).
„Accidentarea mea nu este de ultimă oră. În meciurile de  la sfârşitul campionatului am avut probleme medicale la umăr, dar am jucat cu infiltraţii. Echipa mea de club, Unirea, a disputat, de curând, câteva jocuri decisive şi mi-am dorit foarte mult să apăr, chiar dacă starea mea de sănătate nu era tocmai bună. Acum, din păcate, voi fi indisponibil pentru confruntarea de sâmbătă“, a spus portarul liderului Ligii I.
Giedrius Arlauskis consideră că naţionala ţării sale va avea un joc dificil contra echipei lui Răzvan Lucescu, chiar dacă în tur, la Cluj, a pierdut cu 0-3.
„Adversarul nostru are un nou selecţioner. Este tânăr, ambiţios şi, în ciuda vârstei, este respectat de toţi jucătorii. De aceea, cred că partida de la Marijampole va fi mult mai dificilă decât cea de anul trecut, de la Cluj. Cu toate acestea, cred că Lituania poate câştiga meciul, deoarece starea de spirit e foarte bună în cadrul lotului. George Galamaz şi Iulian Apostol, ambii colegi cu mine la Urziceni, au fost convocaţi pentru jocul de sâmbătă. În opinia mea, primul este unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga I, iar al doilea este un mijlocaş tehnic şi rapid. Chiar am glumit între noi şi fiecare spunea că naţionala lui va câştiga“, a precizat goal-keeper-ul Unirii Urziceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU