10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu Jr. şi-a câştigat respectul tricolorilor

Lucescu Jr. şi-a câştigat respectul tricolorilor

Impresionaţi de modul de lucru al noului selecţioner, fotbaliştii reprezentativei sunt hotărâţi să învingă Lituania, dând un nou impuls reconstrucţiei naţionalei.

Sub conducerea noului selecţioner Răzvan Lucescu, lotul echipei naţionale a României se pregăteşte la Centrul Sportiv de la Mogoşoaia pentru meciul cu Lituania, din preliminariile pentru CM din 2010. Această partidă se va disputa pe 6 iunie, în deplasare, la Marijampole. Impresionaţi de modul de lucru al lui Lucescu Jr., tricolorii sunt hotărâţi să facă tot posibilul pentru a învinge Lituania, dând astfel un nou impuls reconstrucţiei naţionalei. Mai mult decât atât, fotbaliştii primei noastre reprezentative îşi doresc să aducă din nou publicul la stadion, fiind conştienţi de faptul că fanii vor să vadă o echipă naţională care să dea totul pe teren şi să obţină performanţe.
La rândul său, Răzvan Lucescu are ca principal obiectiv să reconstruiască naţionala, însă, chiar dacă a convocat mai mulţi jucători tineri, a subliniat că este nevoie în continuare de fotbalişti cu experienţă, care să dea echilibru grupului. „Nu putem să punem în teren o echipă de puşti pentru că riscăm să pierdem totul cu ei. Avem nevoie de jucători cu experienţă. Aştept foarte mult de la astfel de fotbalişti. Ei trebuie să dea echilibru celor tineri şi grupul poate fi mai unit datorită lor“, a spus selecţionerul.

Mara: Răzvan poate strânge jucătorii în jurul lui

Convocat la naţională după o pauză de opt ani, mijlocaşul formaţiei CFR Cluj, Bogdan Mara, a spus că este foarte bucuros că va îmbrăca tricoul primei reprezentative şi pentru asta trebuie să îi mulţumească noului selecţioner.
„Toţi cei convocaţi au venit cu un suflu nou şi cu o mare dorinţă de a îmbrăca echipamentul selecţionatei. Eu tot speram că voi fi chemat şi a fost un vis al meu, care acum s-a împlinit. Atmosfera e bună, iar o victorie cu Lituania ar fi extraordinară“, a spus Mara.
Chiar dacă şansele de calificare la Campionatul Mondial din 2010 sunt aproape nule, Mara susţine că jucătorii vor intra pe teren la toate meciurile doar cu gândul la victorie şi vor încerca să ajungă cât mai sus în clasamentul grupei. Un factor important va fi şi grupul care se va crea la naţională, el fiind convins că Răzvan Lucescu va fi capabil să strângă jucătorii în jurul său.
„Răzvan e un antrenor valoros şi a demonstrat asta la echipele la care a fost. Avem un respect foarte mare pentru el şi trebuie să îi demonstrăm pe teren că a făcut bine că a avut încredere în noi. Trebuie să ne înţelegem cât mai bine cu el şi să avem rezultate. A demonstrat că poate strânge jucătorii în jurul lui peste tot unde a fost şi sunt convins că poate face un grup unit la naţională“, a spus jucătorul lui CFR Cluj.
Bogdan Mara susţine că acum nu se poate vorbi de o reconstrucţie la echipa naţională doar pentru că au fost chemaţi mai mulţi jucători tineri sau care nu au mai fost de multă vreme în circuitul primei reprezentative.
„Reconstrucţia nu poate începe peste noapte. Nu poţi să aduci zece jucători şi e gata tot. Răzvan Lucescu ştie acum de ce are nevoie, important e ca jucătorii chemaţi să fie în formă la ora meciurilor. Există jucători foarte buni, care trec prin momente mai slabe şi nu pot da randament la naţională. Acum depinde de noi să demonstrăm că alegerea lui a fost bună. În timp se va face şi reconstrucţia“, a mai spus fotbalistul.

Dănciulescu: Noul selecţioner trebuie respectat

Atacantul Ionel Dănciulescu susţine, la rândul său, că atmosfera la echipa naţională este foarte bună, Răzvan Lucescu câştigându-şi respectul jucătorilor, care doresc să-i demonstreze, prin atitudinea din teren, că merită să fie selecţionaţi.
„Atmosfera e foarte bună la echipa naţională, iar Răzvan Lucescu este un antrenor model. Răzvan trebuie respectat, iar cel mai bun mod de a-i arăta acest lucru este comportamentul de pe teren. Vom avea un meci important cu Lituania şi trebuie să învingem pentru a demonstra că, pe viitor, se poate forma o naţională puternică“, a spus Dănciulescu.
Acesta este de părere că, pentru moment, nu se poate vorbi de o naţională reconstruită, aceasta urmând să apară abia la startul preliminariilor pentru EURO 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU