14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea dă baraj cu Vaslui pentru Europa

Universitatea dă baraj cu Vaslui pentru Europa

Meciul din ultima etapă este decisiv pentru calificarea în Europa League, oltenilor fiindu-le suficient un punct din disputa cu moldovenii lui Porumboiu.

Antrenorii interimari ai Universităţii, Jerry Gane şi Dragoş Bon, cei care pregătesc meciul de săptămâna viitoare cu FC Vaslui, se confruntă cu o problemă de lot. Cum nouă jucători sunt plecaţi la echipele reprezentative ale României – Bornescu, Dănănae, Florin Costea (lotul A), Silviu Lung Jr., Bărboianu, Barbu, V. Găman, Gîngioveanu, Mihai Costea (naţionala de tineret) -, tehnicienii olteni au chemat la pregătiri şi câţiva jucători de la Universitatea II, printre care: Neagoe (portar), Dragoş Firţulescu, Ionuţ Popescu şi Dan Gogoşoiu. De altfel, toţi aceşti jucători de la „Primăvara“ au debutat în echipa mare a Ştiinţei.

Porumboiu: Craiova are două şanse, Vasluiul – doar una

Universitatea şi FC Vaslui sunt două dintre aspirantele la Europa League, iar „finala“ sau „barajul“ dintre cele două echipe din ultima etapă de campionat, 10 iunie, este o partidă în care gazdele au câteva avantaje faţă de formaţia păstorită de Adrian Porumboiu. Cel mai important este acela că Universitatea se poate califica şi cu un egal în Europa, vasluienii având cu două puncte mai puţin decât Craiova. După întâlnirea FC Vaslui – Rapid, scor 1-0, Adrian Porumboiu a afirmat: „Noi (FC Vaslui – n.r.) avem un meci decisiv cu Craiova. Ei au două şanse, noi – doar una“. Porumboiu anunţase că se va retrage din fotbal, dar, după victoria moldovenilor cu Rapid, a revenit şi a declarat că va lua o decizie după meciul de la Craiova, dând de înţeles că doar o eventuală calificare a formaţiei în Europa League l-ar determina să continue finanţarea echipei din Vaslui.

Boc: Un meci
de care pe care

Fost campion cu Ştiinţa în 1974, Alexandru Boc, în prezent observator federal, a prefaţat meciul oltenilor cu moldovenii: „Înainte de a vorbi despre meciul cu FC Vaslui, aş vrea să punctez două aspecte despre Ştiinţa 2009. Încă mă obsedează meciul cu «lanterna roşie», acel 1-1 cu Gloria Buzău, partidă la care eu am fost observator. M-a surprins nonşalanţa cu care au ratat jucătorii Craiovei, îndeosebi Florin Costea. Nu se vedea pe faţa lor vreun regret, parcă era normal să rateze. Nu prea l-am înţeles pe Florin, dar poate că nu vrea să joace când nu este fratele lui în teren, cum am citit prin ziare. Nu este normal aşa ceva. Ce a fost în Ghencea? Universitatea, prin minutul 60, a predat armele, din cauza faptului că nu este pregătită fizic. Nu se poate spune că oltenii s-au retras, ci ei au căzut, în primul rând fizic. Craiova vs. Vaslui? Un meci de «care pe care». Dacă Ştiinţa, Doamne fereşte, pierde acest meci, înseamnă că a jucat degeaba acest campionat! Craiova are câteva atuuri: joacă pe teren propriu şi va avea publicul de partea sa. FC Vaslui este însă un adversar care va veni la Craiova foarte motivat, în primul rând de banii lui Porumboiu, apoi de ideea de a juca în Europa League“.
Boc, fost mare jucător al „campioanei unei mari iubiri“ între anii 1973-1976, împlineşte astăzi 63 de ani.

Cupa „Ilie Balaci“

În această dimineaţă, începând cu ora 9.30, pe terenul de sport al Şcolii cu clasele
I-VIII „Obedeanu“ din Craiova, se desfăşoară cea de-a III-a ediţie a Cupei „Ilie Balaci“, competiţie organizată de unitatea de învăţământ amintită în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport Dolj. Alături de echipa gazdă, vor participa alte trei formaţii şcolare din Bănie: Şcoala nr. 22 „Mircea Eliade“ (câştigătoare a ediţiei din 2008), Şcoala nr. 12 „Decebal“ şi Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“. Meciurile vor fi arbitrate de Sebastian Colţescu. Este aşteptat să asiste la competiţie şi Ilie Balaci, fost elev al acestei şcoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII