21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cârstea a şocat Parisul

Sorana Cârstea a şocat Parisul

Tenismana română a ajuns în sferturile de finală la Roland Garros, după ce a bătut-o pe sârboaica Jelena Jankovic, a cincea jucătoare a lumii.

După isprava Alexandrei Dulgheru de la Varşovia, tenisul românesc se mândreşte cu o nouă sportivă de perspectivă,  Sorana Cârstea. Puştoaica de 19 ani din Târgovişte a învins-o, în optimile de finală ale turneului de 16 milioane de euro de la Roland Garros, pe sârboaica Jelena Jankovic (5 WTA), cu scorul de 3-6, 6-0, 9-7. Sorana a părăsit terenul în aplauzele celor prezenţi pe arena „Suzanne Lenglen“ din Paris, uimiţi de puterea de luptă a româncei. Cârstea este ultima jucătoare din România care ajunge în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, prima fiind Irina Spârlea, care a ajuns până în semifinale la US Open, în 1997. La Roland Garros, ultima româncă ajunsă în sferturi a fost actuala preşedintă a Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, în 1997, când a fost învinsă de cea mai bună prietenă a sa din circuitul feminin, croata Iva Majoli.
Sorana Cârstea se va bate astăzi pentru un loc în semifinalele competiţiei din Hexagon cu Samantha Stosur (Australia), a 30-a favorită a trofeului, care a trecut de franţuzoaica Virginie Razzano, scor 6-1, 6-2.

„Am avut o partidă dificilă“

La finalul celui mai sonor succes al său, tenismana Sorana Cârstea a spus că meciul cu Jelena Jankovic a fost dificil, dar a reuşit să revină şi să câştige pentru că s-a relaxat în momentul în care adversara a preluat conducerea în setul decisiv. „Acum că am câştigat mă simt foarte bine. Am avut o partidă dificilă şi, din punctul meu de vedere, mi-am făcut viaţa grea din cauza unor greşeli pe care le-am comis. Tot timpul când sunt condusă, eu joc mai relaxat. Aşa a fost şi acum, când am fost condusă cu 6-4 în setul decisiv, şi am reuşit să revin“, a spus românca, aflată pe locul 41 în clasamentul mondial, cu 1.416 puncte.
Cât priveşte parcursul bun din ultimele luni, Sorana Cârstea a explicat: „De la începutul anului, am început să am răbdare cu mine şi au început să vină şi rezultatele. Acum iau fiecare înfrângere şi fiecare victorie aşa cum sunt. În meciul viitor, voi încerca să joc bine şi sunt convinsă că voi câştiga“.
Preşedinta Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, ultima româncă prezentă în sferturi la Roland Garros, a salutat succesul jucătoarei de 19 ani: „Sorana poate ajunge numărul unu în lume. Eu cred în asta. Victoria ei a fost o confirmare că succesul din Fed Cup în faţa aceleiaşi Jelena Jankovic nu a fost o întâmplare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII