21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClubul Pandurii pregăteşte măsuri de criză

Clubul Pandurii pregăteşte măsuri de criză

Oficialii pandurilor iau în calcul, în viitorul apropiat, o diminuare a contractelor fotbaliştilor, deşi gruparea gorjeană are o medie de 60.000 de euro pe an.

Criza bate şi la porţile echipei Pandurii Târgu Jiu, o structură destul de stabilă din punct de vedere financiar, în ultimii ani. Preşedintele Marin Condescu susţine că echipa sa se situează pe locul 15 în topul contractelor din Liga I, cu o medie de 60.000 de euro pe an, însă nu este sigur că gruparea gorjeană mai poate susţine acest efort financiar şi în campionatul viitor. Consiliul Judeţean Gorj, unul dintre acţionari, a anunţat deja că-şi retrage sprijinul în valoare de 500.000 de lei, o sumă infimă, de altfel, pentru o echipă de Liga I, iar Complexul Energetic Rovinari şi SNLO, principalii susţinători, se confruntă la rândul lor cu mari probleme de ordin economic. „Media contractelor la Pandurii este de 60.000 de euro. Nu ştiu ce va fi peste o lună. Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu această criză financiară şi, în caz de forţă majoră, s-ar putea recurge şi la diminuări de contracte. Sunt echipe din Liga I care au recurs la această măsură încă din iarnă“, a declarat Marin Condescu. Se pare că Pandurii Târgu Jiu va încerca să scape de jucătorii cu contracte mari în această vară, Condescu confirmând că toţi fotbaliştii ce vor primi oferte concrete vor avea acceptul clubului să se transfere. „Nu voi reţine nici un jucător care va veni la mine cu o ofertă de la altă echipă. Până în acest moment, nu avem nici o ofertă pentru nici un jucător“, a mai spus Condescu.
Cinci jucători vor părăsi gruparea gorjeană la finalul acestui sezon: Andelkovic, Arrieta, Simion, Vancea şi Luţu, aflaţi la final de contract. În aceeaşi situaţie se află şi gorjeanul Florin Popete, cel mai vechi jucător al pandurilor, dar acesta ar putea continua la Târgu Jiu. „Nu cred că se va ajunge la Pandurii ca salariile să fie diminuate. Noi nici nu avem lefuri atât de mari ca la alte echipe. Ştiu că la alţii s-a luat în calcul şi diminuarea salariilor, dar acolo este vorba de contracte ce trec de 200.000 de euro“, a afirmat Popete.
Şi lui Robert Bălăeţ îi expiră contractul de jucător la Pandurii, dar el a fost cooptat în staff-ul administrativ al clubului şi priveşte deja lucrurile prin prisma conducerii. „Sunt momente în care jucătorii, cei care sunt cu adevărat alături de echipă, ar trebui să accepte, în cazuri extreme, şi micşorări salariale. Sunt momente de criză în care se poate ajunge şi la astfel de măsuri. Eu sper şi cred că la Pandurii nu se va ajunge la aşa ceva“, a spus Bălăeţ.

Au sosit turnichetele

Stadionul „Municipal“ va fi dotat, în acest final de sezon, cu noul sistem de intrare pe bază de turnichete, însă este posibil ca acesta să fie funcţional doar la finala Cupei României, găzduită pe 13 iunie de arena gorjeană. Ieri, turnichetele au ajuns la Târgu Jiu şi se va începe montarea lor, dar oficialii echipei Pandurii preferă ca la ultima etapă, cu Oţelul Galaţi, să nu schimbe modalitatea de acces în stadion. „Nu e bine să le dăm în funcţiune la meciul cu Oţelul. Spectatorii noştri nu sunt familiarizaţi cu acest sistem şi s-ar putea crea ambuscade la porţile de acces. Probabil, noul sistem de acces va fi funcţional la finala Cupei României, mai ales că spectatorii din Timişoara şi CFR Cluj ştiu să-l folosească, iar gorjenii nu vor avea acces în stadion în număr foarte mare, fiindu-ne distribuite doar 2.700 de bilete“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

Pandurii vor campionat de tineret-rezerve

Comitetul Executiv al FRF a decis ca, din sezonul viitor, echipele din Liga I să alinieze, obligatoriu, opt jucători români pe foaia de arbitraj, măsură care nu afectează Pandurii Târgu Jiu, care a folosit în acest campionat şapte străini: Mingote, Cardoso, Tremonti, Martinovic, Arrieta, Raskovic şi Andelkovic. „Măsura luată de FRF este cât se poate de bună, dar pentru a avea aplicabilitate 100% şi un efect pozitiv asupra fotbalului românesc trebuie urmată de înfiinţarea campionatului de tineret-rezerve, pentru ca în special cei care termină junioratul şi nu pot face încă pasul spre echipa mare să poată juca într-un campionat apropiat ca valoare de cel în care speră să evolueze în doi-trei ani“, a afirmat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS