10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlina Duţă, vicecampioană

Alina Duţă, vicecampioană

Culturista craioveană Alina Duţă (foto), legitimată la clubul Gladiator Gym-Armata, a cucerit medalia de argint la Campionatul Naţional desfăşurat recent la Târgu Neamţ. Sportiva pregătită de multiplul campion Costel Torcea a concurat la junioare mari, categorie la care anul trecut a obţinut tot locul secund.
Antrenorul Alinei spune că arbitrii concursului de la Târgu Neamţ au fost subiectivi. „La fel cum în fotbal Universitatea Craiova se bate cu granzii din Bucureşti, aşa ne batem şi noi cu Ardealul, iar, când sportivii sunt de valori egale, balanţa se înclină spre cei din Ardeal“, a spus Torcea.
Şi sportiva consideră că nu a fost mai prejos decât adversara: „Mi se pare că fata din Baia Mare, care a câştigat, Diana Vrabie, nu a fost mai bună decât mine. Asta este părerea mea, pentru că mă pregătesc pentru competiţii o perioadă îndelungată şi nu concep să termin pe locul doi. Toţi sportivii din Baia Mare prezenţi la acest concurs au câştigat, pentru a putea participa la Europenele organizate chiar în oraşul lor. Acum mă gândesc la Europene şi sper să-mi iau revanşa în faţa adversarei de la naţionale“.
Tot la concursul de la Târgu Neamţ, alt sportiv de la  Gladiator Gym-Armata, Radu Buculea, s-a clasat pe locul patru.
Poziţia a doua obţinută la Campionatul Naţional îi dă Alinei Duţă dreptul de a participa la Campionatul European, programat la sfârşitul acestei luni în oraşul Baia Mare. La aceeaşi competiţie va participa, ca sportiv, şi Costel Torcea, care speră să cucerească o medalie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS