17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Bornescu pleacă doar în străinătate

Mircea Bornescu pleacă doar în străinătate

Rechemat la echipa naţională, portarul Ştiinţei admite că ar putea părăsi Bănia la vară în cazul unei oferte convenabile.

Mircea Bornescu este unul dintre jucătorii Ştiinţei care a avut un cuvânt de spus în ultimii ani la echipa din Bănie. Pe mâinile sale s-a clădit această echipă în liga a doua, iar astăzi Universitatea Craiova a ajuns să viseze la Liga Campionilor, tot cu Mircea Bornescu în poartă. Dacă „Jose“ va apuca să apere buturile Ştiinţei în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa este greu de spus. Prezent duminică seară la „Recursul etapei“, Bornescu a recunoscut că ar putea părăsi echipa din Craiova. „Dacă voi avea o ofertă din străinătate foarte avantajoasă şi clubul e de acord, e posibil să plec“, a spus portarul Craiovei, despre care s-a scris, nu cu mult timp în urmă, că ar fi dorit de Rapid şi Dinamo. „Jose“ nu a evitat însă să vorbească şi despre obiectivul din sezonul viitor al Craiovei: „Cu siguranţă, ne vom propune mai mult la anul, pentru că echipa are valoare să se bată pentru titlu“. Dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile patronului Adrian Mititelu, nu doar Bornescu ar putea părăsi Craiova în această vară, ci şi alţi alb-albaştri care ar vrea să schimbe locul de muncă. „Toată săptămâna s-a vorbit de vedetele Craiovei. Fiecare se gândeşte la transferuri, sunt vedete. Unul nu vrea să joace vârf, altul – în stânga. Sunt foarte dezamăgit!“, spusese Mititelu după meciul cu Steaua, încercând să găsească o justificare pentru jocul slab
prestat de olteni.

Măcar egal cu FC Vaslui

Mircea Bornescu a vorbit şi despre corectitudinea meciului din Ghencea, dar şi despre meciul cu Buzău, care putea rezolva ecuaţia calificării în Europa League. „S-a tot speculat pe seama partidei cu Steaua şi ţin să precizez că noi, jucătorii, niciodată, cât vom fi la Craiova, nu vom trăda acest club şi nu ne vom apleca în faţa nimănui. Avem şi noi mândria noastră, orgoliul nostru. Cred că toată lumea îl cunoaşte pe Adrian Mititelu şi sunt convins că şi dânsul a suferit la fel de mult ca şi noi după meci. Cu un rezultat de egalitate cu FC Vaslui mergem în Europa. Este păcat însă că am ajuns să depindem de ultima etapă, pentru că noi am avut calificarea, cu câteva runde în urmă, la îndemână. Mă refer la meciul cu Buzăul (scor 1-1 – n.r.), dar ne place suspansul“, a comentat „Jose“.
Acesta a recunoscut că FC Vaslui este o formaţie incomodă şi că accederea în cupele europene ţine doar de jucătorii craioveni în acest moment: „Noi sperăm să fie totul bine după ultima etapă, pentru că depinde decât de noi. Ne ajunge un meci egal cu Vasluiul. Sunt convins că vom sărbători cu suporterii la sfârşit, cu toate că vom întâlni o echipă foarte puternică. Puteam fi mai sus în clasament, cu siguranţă, dacă gestionam mai bine turul şi chiar şi returul acestui campionat şi credeam mai mult în această posibilitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII