14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii craioveni rămân în Divizia A

Handbaliştii craioveni rămân în Divizia A

CS Universitatea a ratat promovarea în Liga Naţională, după ce partida CSM Satu Mare – SCM Rom Cri Braşov s-a încheiat cu un scor care avantaja ambele combatante pentru a promova.

Pornită cu ultima şansă la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, din Bucureşti, echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova a fost foarte aproape de accederea în prima divizie, dar a fost depăşită la golaveraj de formaţiile CSM Satu Mare şi SCM Rom Cri Braşov, acestea din urmă obţinând promovarea.
Oltenii, pregătiţi de Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, au debutat în forţă la turneul desfăşurat în sala „Lucian Grigorescu“, învingând vineri seară pe SCM Rom Cri Braşov la o diferenţă de şapte goluri, scor 36-29 (18-13). Sâmbătă, studenţii craioveni au fost învinşi de CSM Satu Mare cu scorul de 40-32 (20-16). Ieri-dimineaţă, în primul meci din ultima rundă, CS Universitatea a obţinut a doua victorie, depăşind pe Uztel Ploieşti, scor 38-36 (19-19).
Însă, cele două succese nu le-au fost suficiente handbaliştilor craioveni pentru a ajunge în Ligă, deoarece, în partida care a încheiat turneul, Braşov a învins Satu Mare la o diferenţă de şapte puncte, scor 29-22 (16-14), şi Craiova a trecut pe locul trei, fiind depăşită doar la golaverajul din meciurile între cele trei formaţii.
Jucătorii şi antrenorii craioveni au asistat la partida dintre Satu Mare şi Braşov, dar erau foarte puţin încrezători că vor mai promova. „Nu prea mai este nimic de spus… Noi am jucat corect, am bătut două echipe bune. Toată lumea ne-a lăudat că avem o formaţie tânără, frumoasă, dar nu am putut face nimic împotriva aranjamentului din meciul Braşovului cu Satu Mare. Partida s-a încheiat exact cu diferenţa de scor de care aveau nevoie cele două combatante.
Şi-au urmărit interesul. Spectatorii au plecat dezgustaţi de la sală“, a spus dezamăgit antrenorul principal Paul Stuparu.
„Secundul“ Cătălin Popescu a fost mult mai virulent: „În fotbal se fac mult mai puţine aranjamente decât în handbal. Aici, Braşovul şi Satu Mare au făcut aranjamentul cu oamenii de la Federaţie de faţă“.
Preşedintele clubului craiovean, Pavel Badea, nu a asistat decât la o repriză din partida Braşov – Satu Mare, după care a plecat. „Este o ruşine ce s-a întâmplat. Nu vrem să mai avem de-a face cu mocirla în care se scaldă Federaţia“, a spus Badea.
Rezultatele înregistrate la turneul de baraj: vineri: SCM Rom Cri Braşov – CS Universitatea Craiova 29-36, Ploieşti – Satu Mare 27-28; sâmbătă: Craiova – Satu Mare 32-40, Braşov – Ploieşti 29-19; duminică: Ploieşti – Craiova 36-38, Satu Mare – Braşov 22-29.
Clasament: 1.     CSM Satu Mare 4p (golaveraj 90-88); 2. SCM Rom Cri Braşov 4p (87-77); 3. CSU Craiova 4p (106-105); 4. Uztel Ploieşti 0p (82-95).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII