11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFigo şi-a luat adio de la fotbal

Figo şi-a luat adio de la fotbal

Mijlocaşul portughez al lui Internazionale Milano, Luis Figo, a anunţat că partida cu Atalanta, care s-a disputat aseară, în etapa a 38-a din Serie A, este ultima din cariera sa de jucător profesionist.
„Aş dori să le mulţumesc suporterilor nerazzurri pentru afecţiunea pe care mi-au arătat-o încă din prima mea zi la Milano. Victoria şi performanţa au fost singurele obiective ale carierei mele. Ştiu că pentru a câştiga există o singură cale, aceea de a munci şi de a face sacrificii. Fotbalul mi-a oferit multe bucurii şi satisfacţii, dar mai presus de toate mi-a dat şansa să întâlnesc oameni minunaţi, care îmi vor rămâne prieteni toată viaţa“, a spus fostul internaţional portughez într-un comunicat postat sâmbătă pe site-ul campioanei Italiei.
Figo, care în noiembrie va împlini 37 de ani, declara recent că şi-ar dori să-şi prelungească înţelegerea cu formaţia milaneză. Acesta evoluează pentru Inter din 2005, iar în cele patru sezoane petrecute în tricoul echipei nerazzure a câştigat patru titluri în Serie A. Contractul lui Figo cu formaţia la care activează şi Cristian Chivu expiră luna viitoare.
Mijlocaşul lusitan a debutat în fotbalul profesionist la Sportin Lisabona, unde a petrecut şase sezoane, între 1989 şi 1995, după care a fost cumpărat de FC Barcelona. În 2000, Figo a fost transferat de Real Madrid pentru aproximativ 50 de milioane de euro, sumă record la acea vreme. La gruparea din capitala Spaniei, fostul internaţional portughez a petrecut alte cinci sezoane. De-a lungul carierei sale, Figo (127 de jocuri şi 32 de goluri în echipa naţională) şi-a trecut în palmares trofee precum Liga Campionilor, Supercupa Europei, titlul în Primera Division şi Serie A, dar şi medalia de argint la EURO 2004. În anul 2000, mijlocaşul portughez a câştigat „Balonul de Aur“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS