22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul perdantelor

Derbiul perdantelor

CSM Râmnicu Vâlcea – FCM Târgu Mureş
Stadion „Municipal“ (Zăvoi), sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:
CSM Râmnicu Vâlcea:
Perianu – Mihuţ, Vişa, C. Dinu, Goge – Săceanu, Gârlă, C. Dobre, I. Popa – Disney, D. Orac. Antrenor: Alin Artimon.
FCM Târgu Mureş: Botoşer – Cr. Pop, Lupuţ, Gongolea, Turcu – Antal, Ragipovic, Stere, Şaim – Gheju, Vancea. Antrenor: Cosmin Bodea.
Vor arbitra: M. Bordean – Fl. Ungureanu şi Iulian Szekely.

Disputa dintre CSM Râmnicu Vâlcea şi gruparea din Târgu Mureş este a echipelor care au ratat promovarea, un fel de derbi pentru poziţia a treia a clasamentului.

Gruparea vâlceană întâlneşte sâmbătă, pe propriul teren, vecina de clasament, FCM Târgu Mureş, într-un fel de derbi al marilor perdante ale seriei a II-a. Atât ardelenii, cât şi oltenii au început returul acestei ediţii de campionat cu speranţe de promovare în Liga I, dar ambele formaţii şi-au irosit şansele în aceeaşi etapă. CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut, pe propriul teren, scor 0-3, cu UTA Arad, un meci care a dat naştere unor speculaţii, în timp ce gruparea din Târgu Mureş a cedat, acasă, şi tot cu scorul de 0-3, în faţa orădenilor de la Liberty. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, vâlcenii şi târgmureşenii au acelaşi număr de puncte, 53, cu şapte mai puţine decât primele două clasate, Unirea Alba Iulia şi Internaţional Curtea de Argeş. În aceste condiţii, miza partidei de sâmbătă de la Râmnicu Vâlcea este numai clasarea pe podiumul seriei.
Antrenorul gazdelor, Alin Artimon, se confruntă cu mari probleme de lot pentru meciul cu formaţia ardeleană. Pasăre, Stromajer, Câju, Roszel şi Sergiu Popescu sunt indisponibili, tehnicianul Vâlcei urmând să trimită în teren o formaţie modificată faţă de partidele anterioare. Nici Alin Artimon nu va urmări meciul de pe banca tehnică, el ispăşindu-şi cea de-a doua dintre cele nouă etape de suspendare dictate de Comisia de Disciplină după eşecul cu UTA Arad. Chiar şi în aceste condiţii, vâlcenii vor să câştige toate cele trei puncte din această confruntare pentru a mai salva ceva din acest final de campionat. „Vom evolua cu cea mai bună echipă. Nu se pune problema să băgăm în teren juniorii. Problema este că sunt mulţi fotbalişti accidentaţi sau suspendaţi, dar vrem victoria cu Târgu Mureş“, a declarat antrenorul principal al gazdelor, Alin Artimon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS