Acasă Sport Rasmussen şi Kohl sunt anchetaţi la Viena

Rasmussen şi Kohl sunt anchetaţi la Viena

Parchetul din Viena a anunţat că rutierul danez Michael Rasmussen şi ciclistul austriac Bernhard Kohl fac obiectul unei anchete penale pentru trafic cu substanţe dopante, la fel ca schiorul Christian Hoffmann. Cei trei sportivi sunt suspectaţi că au ajutat alţi atleţi să utilizeze o centrifugă pentru dopaj sangvin, pe care au cumpărat-o împreună cu managerul Stefan Matschiner, deja inculpat în acest caz. „Investigăm toate persoanele asociate în achiziţionarea acestei maşini şi care sunt susceptibile de a fi complice la dopajul sangvin al altor persoane", a afirmat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Gerhard Jarosch.

Managerul Stefan Matschiner şi cei trei sportivi sunt suspectaţi că au încercat în acest fel să amortizeze costul de achiziţie al respectivului dispozitiv.

Montat iniţial la domiciliul managerului în Austria, aparatul care permite prepararea de sânge concentrat pentru autotransfuzie a fost apoi mutat la Budapesta, acolo unde a fost descoperit de anchetatori. Bernard Kohl, deposedat de titlul de cel mai bun căţărător şi de locul trei din Turul Franţei 2008, după ce a fost condamnat de dopaj cu EPO CERA, a recunoscut că a utilizat acest aparat. Christian Hoffmann a negat categoric aceste acuzaţii, la fel ca Michael Rasmussen, ciclist exclus din Turul Franţei 2007, după ce s-a sustras unui control antidoping. Inculpat deja în acest caz, Stefan Matschiner a fost pus în libertate pe 7 mai, după ce a fost închis mai mult de cinci săptămâni.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version