13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima strigare pentru Luminiţa Huţupan

Ultima strigare pentru Luminiţa Huţupan

Oltchim joacă sâmbătă ultimul meci din această ediţie a campionatului, la sfârşitul căruia preşedintele FRH, Cristian Gaţu, va înmâna medaliile de campioane.

 

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, îşi ia sâmbătă la revedere de la suporteri în această ediţie a campionatului Ligii Naţionale. Elevele lui Radu Voina vor primi vizita Oţelului Galaţi şi, indiferent de rezultat, îşi vor trece în cont un nou titlu naţional, al treilea consecutiv şi al cincisprezecelea din istoria clubului. Înaintea ultimei runde, gălăţencele sunt pe locul trei al clasamentului şi sunt sigure de participarea în viitoarea ediţie a cupelor europene. Meciul va începe la ora 12.00 şi va fi transmis în direct la Sport.ro. Organizatorii au decis ca la acest meci intrarea să fie liberă. La sfârşitul celor 60 de minute va avea loc festivitatea de decernare a medaliilor de campioane şi a tricourilor galbene, care va fi oficiată de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

Huţupan se retrage

 

Pentru portarul de legendă al Oltchimului, Luminiţa Huţupan, disputa contra gălăţencelor va coincide cu ultimul său meci oficial în calitate de jucătoare. „Huţu", care s-a retras de la naţională după Campionatul European de handbal, are principal obiectiv pentru perioada imediat următoare să rămână însărcinată. Suporterii vâlceni, împreună cu galeria „Brigada Zăvoi" au pregătit pentru Luminiţa o atmosferă de zile mari, chiar dacă la acea oră se joacă şi meciul de fotbal dintre CSM şi CFR Timişoara. Luminiţa Huţupan a fost desemnată de două ori cea mai bună portăriţă a lumii, a cucerit de trei ori Liga Campionilor şi şi-a trecut în cont o mulţime de titluri naţionale în România şi Slovenia, dar şi o medalie de argint la mondialele din Rusia.

Tadici decide retrogradarea

 

La polul opus al clasamentului, CSM Ploieşti şi Cetate Deva se luptă de la distanţă în ultima rundă pentru evitarea retrogradării. Ploieştencele joacă pe propriul teren cu Universitatea Cluj, dar o victorie nu este de ajuns pentru a juca şi în campionatul viitor în primul eşalon. Meciul decisiv va avea loc la Deva, acolo unde Cetate primeşte vizita zălăuancelor antrenate de Gheorghe Tadici şi are nevoie de minimum un punct pentru a rămâne în Liga Naţională. Celelalte partide: Rulmentul Urban Braşov – HCM Hidroconcas Buzău, CSM Ploieşti – Univ. Jolidon Cluj, CSM Cetate Devatrans – HC Zalău, Tomis Constanţa – KZN Slatina, HC Dunărea Brăila – Rapid CFR Bucureşti, HCM Ştiinţa Baia Mare – HCM Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS