Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Echipa lui Marica, afectată de greşeli de arbitraj

Jens Lehmann, portarul grupării VfB Stuttgart, la care evoluează şi atacantul Ciprian Marica, a declarat că formaţia sa ar fi fost deja campioană în Bundesliga dacă nu ar fi fost victima deselor erori de arbitraj. „Dacă deciziile arbitrilor ar fi fost cele normale, am fi fost de mult timp campioni. Cei de la Bayern München au beneficiat de mai multe greşeli în favoarea lor, spre deosebire de noi. Am fi putut avea şase puncte în faţa echipelor de pe primul loc“, a spus portarul de 39 de ani. VfB Stuttgart este pe locul al patrulea în clasament, la un punct de ocupanta locului trei, Hertha Berlin, şi la două puncte de primele două poziţii, ocupate de WfL Wolfsburg şi Bayern München. Până la finalul campionatului din Germania mai sunt de disputat doar două etape.

Ionuţ NICA

 

Wenger vrea să învingă pe Manchester

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a afirmat că echipa sa are multe de dovedit în faţa lui Manchester United şi îşi doreşte o victorie, pentru a amâna stabilirea campioanei Angliei. „Vom juca pentru mândria noastră şi din respect faţă de oamenii care iubesc acest sport. Am spus, în ianuarie, că vom face tot posibilul până în ultima etapă şi vrem să îndeplinim acest lucru. Manchester United este favorită la titlu, dar vrem să amânăm acest eveniment“, a spus Wenger. Arsenal Londra ocupă locul al patrulea în clasament, cu 18 puncte mai puţin decât liderul Manchester United, care mai are nevoie de un singur punct din ultimele două etape pentru a-şi aconta cel de-al 18-lea titlu de campioană a Angliei din palmares. „Am încredere în această echipă şi cred că suntem la fel de buni ca Manchester din punct de vedere ofensiv. Statistica arată că am marcat aproape acelaşi număr de goluri, dar am primit mai multe. Diferenţa mare este în privinţa defensivei“, a adăugat antrenorul formaţiei londoneze. Arsenal nu va conta în meciul de sâmbătă, din deplasare, pe William Gallas, Gael Clichy, Manuel Almunia şi Eduardo, toţi accidentaţi.

Ionuţ NICA

 

Ze Roberto nu ştie dacă rămâne la Bayern

Mijlocaşul brazilian al lui Bayern München, Ze Roberto, trebuie să decidă până la finalul lunii mai dacă va accepta oferta de prelungire a contractului cu gruparea germană. Bayern i-a propus jucătorului de 34 de ani prelungirea înţelegerii, care expiră la finalul sezonului 2009-2010, dar acesta nu a dat încă un răspuns. „Acum vreau să mă concentrez asupra ultimelor două etape din campionat, apoi am timp să iau decizia“, a afirmat Ze Roberto, care a precizat că nu a primit alte oferte în afara celei de la Bayern. Brazilianul evoluează la formaţia germană din 2002, fiind pentru un sezon împrumutat la FC Santos, după ce a mai jucat la echipe precum Real Madrid sau Leverkusen. Fostul internaţional brazilian a câştigat patru titluri de campion al Germaniei alături de Bayern.

Ionuţ NICA

 

Buffon continuă cu Juventus

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, portarul Gianluigi Buffon a anunţat că va rămâne la Juventus Torino, dezminţind astfel informaţiile apărute în presa italiană, conform cărora este tentat să plece. Buffon, care are 31 de ani şi joacă la Juventus din 2001, a câştigat cu această formaţie de două ori campionatul Italiei, în 2002 şi 2003, şi a jucat finala Ligii Campionilor în 2003. „Vreau să confirm oficial: nu voi pleca din Torino în sezonul viitor şi voi fi în continuare portarul echipei Juventus. În ultimele zile am avut două discuţii cu John Elkann şi Jean-Claude Blanc (preşedintele holdingului IFIL, care controlează clubul, şi administratorul delegat – n.r.) şi ei mi-au spus tot ce doream să ştiu referitor la viitorul acestui club şi al echipei. Dorinţa tuturor, nu doar a mea, este să avem o echipă competitivă, în măsură să se lupte cu oricine. Am primit asigurări în această privinţă şi acum sunt mult mai liniştit“, a precizat Buffon, a cărui echipă ocupă ultima poziţie a podiumului din Serie A, cu trei etape înainte de finalul campionatului.

Daniel BISTRICEANU

 

CFR îl vinde pe Alvaro Pereira la Benfica

Presa lusitană a informat vineri că Benfica Lisabona şi CFR Cluj au ajuns la un acord pentru fotbalistul uruguayan Alvaro Pereira (foto), care va fi transferat la clubul portughez în schimbul a patru milioane de euro şi va semna un contract pe patru ani. „Alvaro Pereira este noul fotbalist al echipei Benfica. Gruparea portugheză şi CFR Cluj s-au înţeles pentru patru milioane de euro, iar fotbalistul uruguayan ar urma să semneze un contract pe patru ani, adică până la finalul sezonului 2013/2014“, a scris cotidianul Diario de Noticias, care a adăugat că fundaşul Laszlo Sepsi nu a fost inclus în negociere, însă nu este exclus ca el să ajungă la CFR Cluj sub formă de împrumut. Jucătorul uruguayan a afirmat că ar fi încântat de un transfer la prestigioasa echipă lusitană, cu care şi-ar dori să facă performanţă în Liga Campionilor. „Am jucat deja în Liga Campionilor şi este mereu un privilegiu să participi la o astfel de competiţie, dar e mai bine să o faci cu o echipă ca Benfica. Deocamdată, aştept ca transferul meu să se concretizeze. Sper să joc la Benfica în sezonul viitor. Ar fi un vis transformat în realitate. Însă, eu sunt o persoană realistă şi prefer să se rezolve totul şi abia apoi să visez“, a spus Alvaro Pereira, care va avea la Benfica un salariu anual de 450.000 de euro, cu 150.000 de euro mai mare decât cel de la CFR Cluj. Pentru ca înţelegerea să fie oficializată, trebuie ca Benfica să trimită în România garanţiile bancare privind tranzacţia.

Daniel BISTRICEANU

 

Owen rămâne pe baricade

Presa britanică a scris recent că jucătorul de 29 de ani al formaţiei Newcastle United, Michael Owen, intenţionează să-şi încheie cariera şi să devină antrenor şi proprietar de cai de curse. Reprezentanţii săi au infirmat informaţiile potrivit cărora fotbalistul se va retrage din activitatea profesională în vara acestui an, deşi atacantul „coţofenelor“ a evoluat doar în 58 de meciuri în aproape patru sezoane. „Orice speculaţie legată de intenţia lui Michael Owen de a se retrage din fotbal este falsă. Michael este dedicat în continuare fotbalului şi este o jignire pentru el faptul că se poate sugera acest lucru“, a anunţat compania Wasserman Media Group. Jucătorul lui Newcastle vrea să dea în judecată publicaţiile britanice care au anunţat că doreşte să se retragă din fotbal deoarece i-au afectat imaginea.

Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version