16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMatei, reales preşedinte al atleţilor

Matei, reales preşedinte al atleţilor

După o şedinţă care a durat zece ore, Sorin Matei a obţinut un nou mandat de preşedinte al Federaţiei cu cel mai mare buget. Fostul director de la CSM Craiova a obţinut 158 de voturi, faţă de 28, câte are contracandidata sa, Doina Melinte.

 

La capătul unei sesiuni de alegeri maraton, de zece ore, Sorin Matei a fost reales, joi seară, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism (FRA), după ce a primit 158 de voturi din partea delegaţilor prezenţi la şedinţa de la Hotelul „Turist" din Bucureşti.

Cealaltă candidată pentru postul de preşedinte, Doina Melinte, fosta campioană olimpică la Los Angeles, în 1984, a obţinut doar 28 de voturi, iar două au fost anulate.

Noul preşedinte a declarat imediat după alegeri că este obligat să facă mult mai multe decât până acum.

„Este un nou mandat, care de această dată va fi mult mai lung. Numărul de voturi pe care l-am primit mă obligă mai mult decât în mod normal. Ţinând cont de situaţia actuală, de criză economică, va fi foarte greu, dar vom încerca să susţinem toate proiectele pe care le avem. Cel mai important lucru pe care mi-l reproşez este că nu am reuşit să obţin o salarizare mai bună pentru colegii mei. Sper să repar acest lucru, iar noi să fim cât de cât mulţumiţi şi motivaţi de banii pe care îi primim", a declarat Sorin Matei, care în urmă cu doi ani a plecat la şefia FRA de la CSM Craiova, unde a ocupat funcţia de director.

Cursa pentru un post de vicepreşedinte a fost destul de strânsă. Gabi Szabo a primit cel mai mare număr de voturi (145) dintre cei şapte candidaţi pentru cele patru locuri de vicepreşedinte al FR de Atletism. Ceilalţi trei vicepreşedinţi vor fi Traian Badea – 132 de voturi, Nicolae Curta – 100 şi George Boroi – 97. Ceilalţi trei candidaţi au fost Violeta Beclea, Eleodor Roşca (CS Olimpic Sport Craiova) şi Corina Ţifrea.

Tot în cadrul Adunării Generale a FRA au fost aleşi şi membrii Consiliului Federal, dar şi cei ai Comisiei de Cenzori.

 

Bură, responsabil de regiunea Sud-Vest Oltenia

 

Cele opt funcţii din Consiliul Federal, secţiunea A, destinată membrilor regionali, vor fi ocupate de: Silviu Casandra (regiunea Nord-Est), Cătălin Ganera (regiunea Sud-Est), Nicolae Gutoiu (regiunea Sud-Muntenia), gorjeanul Ion Bura (regiunea Sud-Vest-Oltenia), Octavian Mazaran (regiunea Vest), Virgiliu Preda (regiunea Nord-Vest), Ioan Avram (regiunea Centru) şi Gheorghe Dulgheru (regiunea Bucureşti Ilfov).

Cele şase posturi din secţiunea B a Consiliului Federal, destinată membrilor simpli, au revenit următorilor candidaţi: Zsolt Gyongyossy, Nicolae Mărăşescu, Grigore Ursanu, Vasile Bogdan, Dan Serafim şi Dumitru Văduvoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS