15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Zincă a obţinut biletul pentru Balcaniadă

Ionuţ Zincă a obţinut biletul pentru Balcaniadă

Federaţia Română de Atletism a organizat sâmbătă, la Izvorul Mureşului, un grand prix de alergare montană, în care primii clasaţi au fost selecţionaţi pentru Campionatul Balcanic, programat pe 31 mai, în Bulgaria. Sportivii de la CS Universitatea Craiova s-au descurcat bine, chiar dacă au ajuns la Izvorul Mureşului în noaptea de dinaintea concursului, la ora 3.30, iar câteva ore mai târziu, la 10.30, au luat startul.

Pe acest fond de oboseală, Ionuţ Zinca, medaliat cu bronz în această probă anul trecut, a câştigat cursa seniorilor (12 kilometri, 900 m diferenţă de nivel), cu un mare avans faţă de următorul clasat, Constantin Ifrim (Ştiinţa Bacău), campionul de anul trecut.

Zincă a condus cursa de la un capăt la altul, trecând linia de sosire după 47 de minute, 10 secunde şi 40 de sutimi, în timp ce Ifrim a încheiat cursa în 48 de minute, 45 de secunde şi 80 de sutimi.

La senioare (8 kilometri, 600 m diferenţă de nivel), craioveanca Veronica Minoiu a ocupat locul trei (40:01,80), fiind depăşită de Oana Andreea Mircea (CSA Steaua Bucureşti, 37:26.60) şi de Viorica Lăcrimioara Hasna (CSM Suceava – CSM Bistriţa, 8:48.80). Alţi trei sportivi de la CS Universitatea, antrenaţi de Emilian Minoiu, s-au întrecut în afara concursului. Ilie Mirea a obţinut al treilea timp la juniori, Paul Brăbiescu a avut al patrulea timp la seniori, iar Andra Anghel, al şaptelea. Alte două sportive oltene, Andra Ologu şi Raluca Morjan, ambele de la CSS Drobeta Turnu Severin, au ocupat primele două locuri în cursa junioarelor.

 

400 de participanţi la „Trofeul Olteniei“

 

Cu o zi înainte de plecarea spre concursul de la Izvorul Rece, sportivii de la CS Universitatea au participat la „Trofeul Olteniei" (ediţia a treia) la orientare, competiţie organizată de clubul condus de Pavel Badea, în colaborare cu Direcţia pentru Sport Dolj, în Parcul „Nicolae Romanescu". Conform antrenorului Minoiu, la eveniment au participat peste 400 de elevi şi studenţi craioveni, care au concurat în prima parte a zilei, împărţiţi în patru categorii, iar după-amiază a fost sprintul pentru seniori, considerat etapă de selecţie pentru Campionatul Mondial. Trofeul a fost câştigat de experimentaţii Ionuţ Zincă şi Veronica Minoiu. Cei mai buni elevi şi studenţi la orientare au fost răsplătiţi cu medalii şi premii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS