7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDjokovic nu şi-a dezamăgit fanii

Djokovic nu şi-a dezamăgit fanii

Sârbul Novak Djokovic şi-a adjudecat ediţia inaugurală a turneului ATP de la Belgrad (Serbia), după ce l-a învins în finală pe polonezul Lukasz Kubot cu 6-3, 7-6(0), obţinând al doilea trofeu al sezonului, după cel de la Dubai. A fost al patrulea turneu consecutiv la care belgrădeanul de 21 de ani a ajuns în ultimul act, după cele de Masters de la Roma, Monte Carlo şi Miami. „Dacă ne uităm la categoria din care face parte acest turneu (250), nu este cel mai mare succes din cariera mea, dar cu siguranţă este cel mai important pentru mine", a spus Djokovic, care a ajuns la 13 titluri ATP.

În ciuda succesului obţinut, Novak Djokovic a fost devansat în clasamentul mondial, după un an şi opt luni, de tenismanul Andy Murray, britanicul aflându-se acum pe locul trei în ierarhia ATP, la 70 de puncte distanţă.

La Estoril (Portugalia), spaniolul Albert Montanes a salvat două mingi de meci în finala câştigată în faţa americanului James Blake, scor 5-7, 7-6(6), 6-0. Ibericul supravieţuise unei mingi de meci şi în sferturile de finală, când l-a trimis acasă pe Gilles Simon. „A fost un meci incredibil, foarte strâns. James a jucat foarte agresiv şi, când am salvat cele două mingi de meci, am căpătat încredere. Mai salvasem o minge de meci şi cu Gilles Simon, aşa că am continuat să lupt. În setul al treilea, adversarul meu a fost obosit şi am profitat de asta", a explicat Montanes.

În turneul de la München (Germania), cehul Tomas Berdych s-a impus în finala jucată cu rusul Mikhail Youzhny, scor 6-4, 4-6, 7-6(5), obţinând astfel al cincilea trofeu din carieră. În afara celor 250 de puncte ATP şi a cecului de 71.700 de euro, Berdych s-a ales şi cu un BMW Z4 Roadster.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS