10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu ridică ştacheta

Sorin Cîrţu ridică ştacheta

Pandurii – Poli Iaşi

Stadion „Municipal“, sâmbătă, ora 19.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Ghindeanu, Murgan, Stângă, Vasilache – Tremonti, Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Poli Iaşi: Brăneţ – Buta, L. Munteanu, Onuţ, Pecnik – Miclea, Ignatov, Montiel, P. Jovanovic – Cr. Bratu, A. Cristea. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Vor arbitra: A. Constantin – Ad.Vidan, C. Savu.

„Sorinaccio“ şi-a propus să claseze Pandurii Târgu Jiu între primele zece echipe ale Ligii I. Pentru a reuşi, are nevoie de cele trei puncte puse în joc cu Poli Iaşi.

 

Ca şi salvată de la retrogradare, gruparea gorjeană nu lasă garda jos în acest final de sezon. Acum, ţinta lui Sorin Cîrţu este locul zece, ultimul din obiectivul iniţial care mai poate fi atins de panduri.

„Suntem la un singur punct de locul zece şi cred că asta este o oportunitate pentru Pandurii să se achite de obiectivul iniţial, chiar dacă atunci când am venit eu obiectivul era doar salvarea de la retrogradare. Eu voi încerca să mă bat pentru acest obiectiv, care este clasarea între primele zece echipe din Liga I. Jucătorii n-ar trebui să se relaxeze pentru că noi vrem să acumulăm mai multe puncte pentru a obţine un loc mai bun şi implicit sume mai mari din drepturile TV", a spus Cîrţu. Acesta speră ca echipa să arate mai multă prospeţime în joc decât Poli Iaşi după ce şi-a menajat majoritatea titularilor în etapa intermediară de miercuri. Totuşi, unii jucători au probleme medicale şi sunt incerţi pentru acest joc.

„A fost o strategie pe care am stabilit-o cu domnul preşedinte. Să vedem dacă va da roade. Noi sperăm să avem mai multă prospeţime. Nu am fost prea mulţumit de ceea ce s-a întâmplat săptămâna aceasta. Unii jucători care au rămas acasă au acuzat accidentări, cum este cazul lui Ghindeanu, Rusu, Vasilache. Raskovic are şi el nişte probleme inghinale, aşa că nu cred că vor fi foarte mulţi în teren dintre cei odihniţi", a spus Cîrţu. Cardoso a suferit o întindere la Vaslui şi nu se află în lot, Grecu urmând să-l suplinească pe postul de fundaş stânga.

 

Cîrţu revine pe banca tehnică

 

După ce a zdrobit etapa trecută pe FC Argeş, 4-0, pe teren propriu, Poli Iaşi pare capabilă să încurce planurile oltenilor. „Sorinaccio", care revine pe banca tehnică după o etapă de suspendare, crede că absenţele lui Viveiors şi Bejniak ar putea cântări greu pentru echipa lui Cristiano Bergodi. „Poli Iaşi a avut o prestaţie bună, în special în repriza a doua. E şi normal aşa, zic eu, având în vedere că aveau nevoie de puncte. Au practicat un fotbal bun, deşi au lipsit unii jucători importanţi ai echipei Viveiros şi Brejniak. Poate în funcţie de acest lucru adoptă şi altă strategie", a mai afirmat Cîrţu.

Deşi mai sunt cinci etape de disputat din acest sezon, antrenorul Sorin Cîrţu împreună cu conducerea clubului au creionat strategia pentru viitorul sezon şi fiecare joc rămas din acest campionat este un adevărat test pentru fotbaliştii de la Pandurii. „Ne-am gândit, când am făcut strategia pentru meciul cu Vaslui, să mai vedem şi anumiţi jucători. E clar că la vară tragem nişte concluzii. Am avut nişte discuţii cu domnul Condescu, ştie ce vreau pentru campionatul următor şi să acţionăm în consecinţă", a încheiat „Sorinaccio".

În precedentele trei jocuri disputate la Târgu Jiu în Liga I, Pandurii şi Poli Iaşi nu au terminat niciodată la egalitate. Gorjenii s-au impus în ultimele două jocuri, de fiecare dată la limită, 1-0, iar moldovenii au câştigat prima dispută pe „Municipal", scor 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII