22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPerformanţă istorică pentru Mircea Lucescu

Performanţă istorică pentru Mircea Lucescu

Şahtior Doneţk 2

Dinamo Kiev 1

Stadion: „Olympiyskiy“, spectatori: 24.000.

Au marcat: Jadson ‘17, Ilsinho ‘89 / Bangoura ‘47.

Şahtior: Piatov – Srna, Iscenko, Cigrinski, Raţ – Ilsinho (‘90, Lewandowski), Hubschman, Gai (‘70, Willian), Fernandinho – Jadson, Luiz Adriano (‘70, Glandki). Antrenor: Mircea Lucescu.

Dinamo Kiev: Boguş – Betao, Sabljic, Yussuf, El Kaddouri – Eremenko (‘76, Correa), Vukojevic, Ninkovic – Bangoura, Aliev, Milevski. Antrenor: Iuri Semin.

A arbitrat: Olegario Benquerenca (Portugalia).

Tehnicianul român a reuşit să o califice în premieră pe Şahtior Doneţk în finala Cupei UEFA.

 

Antrenorul român Mircea Lucescu a reuşit o performanţă istorică cu echipa pe care o pregăteşte, Şahtior Doneţk, calificând în premieră echipa „minerilor" în finala Cupei UEFA. Şahtior, la care fundaşul stânga Răzvan Raţ a fost integralist, a câştigat joi seară, cu scorul de 2-1, manşa secundă a semifinalei cu Dinamo Kiev şi s-a calificat în ultimul act al celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi. În tur, rezultatul a fost egal, 1-1.

Şahtior a deschis scorul în partida de pe „Olympiyskiy" prin Jadson (‘17), în timp ce Bangoura a restabilit egalitatea după două minute de la începutul reprizei secunde. Golul calificării lui Şahtior a fost reuşit de Ilsinho (‘89). Să remarcăm că, la Dinamo Kiev, Tiberiu Ghioane a fost rezervă, iar Florin Cernat nu a intrat în lot.

Şahtior Doneţk va întâlni în finala Cupei UEFA, programată pe 20 mai, pe stadionul „Şukru Saracoglu" din Istanbul, formaţia germană Werder Bremen.

 

„Jocul a fost de nivel înalt“

 

La conferinţa de presă, Mircea Lucescu şi-a lăudat echipa pentru calificarea în finala Cupei UEFA, rezultat pe care îl cataloghează ca fiind istoric, însă consideră că o performanţă cu adevărat importantă este câştigarea trofeului.

„Eu nu mă exteriorizez, nici când pierdem, nici când câştigăm. Acum mi se vedea bucuria pe faţă, pentru că am simţit că e o victorie mare şi un rezultat deosebit. Este un lucru mare, istoric, ca Şahtior să ajungă în finala Cupei UEFA, la Istanbul, în faţa a 70.000 de spectatori. A fost un meci dificil şi felicit pe Dinamo Kiev, pentru că a făcut o partidă foarte bună", a spus „Il Luce".

Tehnicianul a considerat foarte importantă remiza din tur, dar a menţionat că Şahtior a evoluat mai bine şi în partida de joi seară, de pe teren propriu.

„Noi am avut avantajul din tur. Am greşit o dată în acest meci, dar cred că am avut cele mai bune ocazii. Victoria este absolut meritată. Jocul a fost la cel mai înalt nivel, cu adevărat de semifinală de cupă europeană. Spectaculos şi îndârjit. Întregul fotbalul ucrainean are de câştigat", a precizat antrenorul român.

 

„Motivaţia şi ambiţia sunt mari“

 

Mircea Lucescu şi-a temperat elevii, pe care i-a avertizat că sezonul nu s-a încheiat, trebuind să îndeplinească în perioada următoare mai multe obiective.

„Nu facem sărbătoare acum, pentru că încă nu ne-am îndeplinit misiunea. Jucătorii trebuie să facă faţă jocurilor din trei în trei zile. Motivaţia şi ambiţia sunt mari, te fac să uiţi neplăcerile unui program atât de încărcat. Obiectivele sunt calificarea în Liga Campionilor, apoi finala Cupei UEFA. Al treilea este Cupa Ucrainei", a precizat tehnicianul.

„Il Luce" a comparat întâlnirea dintre cele două formaţii din Ucraina cu derbiul Dinamo – Steaua din campionatul românesc: „Îmi aduc aminte când Dinamo şi Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinară, iar ambele echipe disputau semifinale sau finale în cupele europene. Sper ca echipele din Ucraina să repete aceste performanţe şi în anii viitori".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU