12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova pune tunurile pe Mediaş

Universitatea Craiova pune tunurile pe Mediaş

„U“ Craiova – Gaz Metan Mediaş

Stadion „Ion Oblemenco“, astăzi, ora 19.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

„U“ Craiova: Silviu Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu – Wobay, M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Gaz Metan Mediaş: Vîtcă – Hoban, Fl. Lazăr, Buzean – Grillo, Dudiţă, Prodan, Eric, Sabou – Boaru, Bud. Antrenor: Cristi Pustai.

Vor arbitra: Augustus Constantin – Dorin Mudura, Florin Stănescu.

După eşecul de la Târgu Jiu şi pro-blemele legate de licenţiere, oltenii se vor mobiliza astăzi pentru a bifa cea de-a 13-a victorie.

 

Craiova are trei meciuri oarecum uşoare (cu Mediaş, Otopeni şi Buzău), urmate de o „dublă" mai dificilă, în Capitală, derbiurile cu Rapid şi Steaua. Prima confruntare, cea din această seară cu Mediaşul matematicianului Cristi Pustai, este însă o partidă care nu trebuie tratată de sus, „găzarii" fiind o formaţie incomodă, destul de tenace şi care joacă fotbal. Ardelenii vin în Bănie după trei victorii consecutive, ultima fiind cea cu Rapid, 1-0. Indiscutabil, Universitatea este favorită în această întâlnire, iar revenirea oltenilor pe „Ion Oblemenco" este aşteptată de suporteri ca un fel de izbăvire, o victorie în această seară cu Gaz Metan Mediaş putând face uitată evoluţia modestă de la Târgu Jiu. După extazul celor patru victorii consecutive, printre învinsele Craiovei fiind campioana en-titre şi liderul Dinamo, oltenii lui Napoli au intrat într-un fel de vrie, din 15 puncte posibile (meciurile cu Timişoara, Urziceni, Braşov, FC Argeş şi Pandurii) contabilizând doar cinci, ceea ce este destul de puţin faţă de pretenţiile şi obiectivul echipei.

 

Fără Bornescu şi Bărboianu

 

Meciul de astăzi se desfăşoară într-un context aparte, cu destule supărări în tabăra Universităţii. Imediat după eşecul de la Târgu Jiu, finanţatorul Mititelu a avut, în miez de noapte, discuţii individuale cu aproape toţi jucătorii, apoi, luni a primit o veste neoficială că Duru va fi un… dur în privinţa licenţierii Universităţii Craiova pentru sezonul următor. „Oaza rebelă a fotbalului românesc", cum metaforic a caracterizat un suporter Ştiinţa, are însă de partea ei toţi suporterii olteni şi nu numai, tradiţia şi o istorie legendară…

Pentru întâlnirea de astăzi, Bornescu este suspendat, portarul Craiovei primind această sancţiune pentru evenimentele petrecute după meciul de la Târgu Jiu. Suspendat este şi Bărboianu (pentru cumul de cartonaşe galbene), iar Gîngioveanu, incert. Cosmin, care are o miozită, a participat normal la antrenamentele echipei, iar ieri a efectuat un RMN. O decizie privind titularizarea lui Gîngioveanu şi a lui Silviu Lung Jr. în meciul de astăzi urma să se ia aseară.

 

Pustai: Nu vom face doar act de prezenţă la Craiova!

 

„Ne aşteaptă un joc frumos în care echipa gazdă are de luat o revanşă în faţa suporterilor pentru evoluţiile mai slabe din ultimele etape, iar noi venim după un rezultat bun cu Rapid. Să sperăm că pe «Ion Oblemenco» va fi un spectacol fotbalistic. Noi ne confruntăm cu unele probleme de lot, dar asta nu înseamnă că echipa Gaz Metan va face doar act de prezenţă la Craiova! Mie nu-mi plac rezultatele de egalitate, parcă-ţi lasă un gust amar… Fotbalul este un joc sportiv, în care ar trebui să fie un învingător şi un învins, ar trebui să ştim şi să pierdem, şi să câştigăm. Niciodată nu am spus că m-aş mulţumi cu un rezultat de egalitate", a declarat pentru GdS Cristi Pustai, antrenorul principal al Mediaşului. Acesta nu-i poate folosi astăzi pe Todea (cartonaş roşu în meciul cu Rapid), Markovici şi Kubala (cumul de cartonaşe galbene), toţi suspendaţi, iar Pîrvulescu şi Semeghin sunt incerţi. Este posibilă revenirea lui Fl. Lazăr, care n-a jucat cu Rapid, fiind accidentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII