10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii merg fără Cîrţu la Vaslui

Pandurii merg fără Cîrţu la Vaslui

FC Vaslui – Pandurii

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 18.00.

Formaţii probabile:

FC Vaslui: Kuciak – Buhuş, Cânu, Farkaş, Bălace – Ljubinkovic, Pavlovic, Genchev, Milisavljevic – Wesley, Burdujan. Antrenor: Viorel Moldovan.

Pandurii: Stanca – Popete, Chibulcutean, Cardoso, Grecu – L. Pârvu, Murgan, Păcurar, Luţu – Tilincă, Tremonti. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Vor arbitra: S. Colţescu – D. Roşu şi M. Orbuleţ.

Fără nouă jucători şi cu Sorin Cîrţu care, suspendat, a preferat să rămână acasă, gorjenii au puţine şanse să obţină un rezultat pozitiv pe terenul echipei lui Porumboiu.

Pandurii Târgu Jiu şi-a asumat rolul de „victimă sigură" la Vaslui, preferând să-şi scutească jucătorii de bază de o deplasare obositoare, considerându-se mai important examenul retrogradării de sâmbătă, cu Poli Iaşi. Astfel, nu vor juca în meciul de astăzi Alexandru Piţurcă, Adrian Rusu (ambii acuză probleme medicale minore), Ionuţ Stancu, Florin Hidişan (în recuperare după accidentări), Florin Stângă şi Milanko Raskovic (suspendaţi), Novak Martinovic (plecat în Serbia pentru viză), Ghindeanu, Vasilache (ambii menajaţi). Chiar dacă va trimite în teren rezervele, tehnicianul pandurilor speră, totuşi, într-un rezultat bun. „Sunt atâţia jucători care şi-au manifestat dorinţa de a juca sau nemulţumirea că nu au jucat… Uite că acum au posibilitatea să joace. Să-i vedem! Eu am încredere că aceia care au plecat acum la Vaslui pot să se întoarcă de acolo cu un rezultat bun. Sunt jucători antrenaţi, cu experienţă, cu nimic mai prejos decât cei pe care i-am folosit în celelalte meciuri. Joacă Tremonti, Tilincă, sunt atâţia jucători. Ei de ce sunt la echipă? Nu există titulari şi jucători rezervă. Sunt toţi fotbalişti în lotul pandurilor şi au obligaţia să arate că merită să joace", a spus Sorin Cîrţu.

De altfel, nici „Sorinaccio" nu va face deplasarea la Vaslui, echipa urmând să fie condusă de pe banca tehnică de secunzii Mircea Irimescu şi Florin Bejinariu. Cîrţu a fost suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF şi amendat cu 3.200 de lei după incidentul cu Mircea Bornescu de la finalul partidei cu Universitatea Craiova. „Cei doi au avut o altercaţie în drum spre vestiare, la finalul jocului direct disputat între echipele lor, şi şi-au adresat cuvinte injurioase" – a fost motivaţia comisiei. Pandurii Târgu Jiu şi-a completat lotul deplasat la Vaslui cu trei juniori: Ularu, Iclănzan şi Ştefan, ultimii doi fiind convocaţi în premieră la echipa mare.

„Sorinaccio“, colecţionar de suspendări

 

De când a preluat Pandurii Târgu Jiu, antrenorul Sorin Cîrţu a strâns şase etape de suspendare, cinci fiind ispăşite în campionat, cu Poli Iaşi (1-1), Farul Constanţa (1-1), Oţelul Galaţi (0-0), Dinamo Bucureşti (0-3) şi acum cu FC Vaslui, iar una în Cupa României, cu Universitatea Craiova (4-1). De remarcat că gruparea gorjeană a pierdut un singur joc cu Sorin Cîrţu în tribune, însă de această dată situaţia este inedită, deoarece tehnicianul nu va fi prezent la meci, preferând să rămână la Târgu Jiu, să pregătească jucătorii menajaţi. „Am stabilit cu preşedintele că nu voi merge la Vaslui. Am făcut o strategie amândoi pentru partida asta, plus că eu sunt şi suspendat. Ne-au rămas nişte jucători acasă pe care trebuie să-i antrenez. Ne dorim în acest fel să creăm puţină prospeţime pentru jucătorii care au evoluat mai mult la echipa asta şi care aveau un grad mai mare de oboseală. Toate în perspectiva jocului de sâmbătă cu Poli Iaşi. Fără mine pe bancă au mai jucat, aşa că nu e nimic nou. Pe bancă vor sta, aşa cum s-a mai întâmplat, Mircea Irimescu şi Florin Bejinariu", şi-a motivat Cîrţu absenţa de la Vaslui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII