10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAnca Vlad a primit dezlegare să plece la Steaua

Anca Vlad a primit dezlegare să plece la Steaua

Sebastian Ştef, directorul CSM Craiova, a spus că a fost nevoit să îi dea dezlegare pugilistei, deoarece nu a avut bani să o recompenseze pentru performanţele obţinute.

 

Anca Vlad, cea mai valoroasă pugilistă din Craiova, este foarte aproape să ajungă la clubul Steaua Bucureşti, după ce Sebastian Ştef, directorul CSM Craiova, clubul unde sportiva era legitimată, i-a dat dezlegare. Principalul motiv al despărţirii îl reprezintă banii, după cum a precizat chiar Sebastian Ştef: „Nu mi-am putut ţine promisiunea financiară faţă de fată, după ce câştigase titlul de vicecampioană europeană la tineret, iar cu puţin timp în urmă, când tatăl său a venit la mine să ceară dezlegare pentru a o duce la Steaua Bucureşti, am semnat. Sunt un om de cuvânt. Dacă i-am promis ceva şi nu am respectat, ce pretenţii puteam să mai am? Asta e… sportivii sunt liberi să meargă unde le este mai bine".

La începutul acestui an, CSM Craiova a mai pierdut o sportivă valoroasă, spadasina Anca Băcioiu-Măroiu, care a ajuns tot la Steaua.

 

„Voiam dublă legitimare, pentru a ajuta sportiva“

 

De partea cealaltă, antrenorul Ancăi Vlad, maestrul Vasile Fântână, spune că ar fi vrut ca sportiva sa să aibă dublă legitimare cu CSM Craiova – Steaua Bucureşti, pentru a fi sprijinită, şi în nici un caz să reprezinte doar clubul Steaua: „Tatăl fetei a mers la domnul Ştef pentru a-i forţa mâna să primească suma de bani pe care fata trebuia să îi ia încă din decembrie anul trecut, după Europene, iar când i-a spus că vrea să îi dea dezlegarea să o ducă la Steaua, domnul director de la CSM a acceptat imedat. Mă surprinde, pentru că Ancuţa este o sportivă valoroasă, care ar putea reprezenta Craiova la Jocurile Olimpice din 2012 (în 2012, boxul feminin va fi introdus la Jocurile Olimpice – n.r.). Pe mine m-ar durea ca sportiva pe care am crescut-o trei ani – şi numai eu ştiu câţi pumni mi-a dat la antrenamente, deoarece loveşte foarte tare – să plece la Steaua. Aş avea de pierdut şi financiar, pentru că un antrenor care are sportiv la lot primeşte 20 la sută la salariu. Or, eu nu mai am nici un sportiv la lotul naţional în afară de ea".

Fântână a mai spus că majoritatea fetelor de la lotul naţional au dublă legitimare cu Steaua: „Pentru că selecţionerul Adrian Lăcătuş este de la Steaua, fetelor care vin la lot li se sugerează să facă dublă legitimare cu Steaua. Cu excepţia Ancuţei Vlad şi a altei sportive, în prezent toate celelalte au dublă legitimare cu Steaua. Dar nu este rău, pentru că după concursuri cei de la Steaua le dau fetelor indemnizaţie de efort şi prime substanţiale".

 

Aşteaptă o schimbare în bine

 

Tatăl Ancuţei Vlad a confirmat ieri că încă nu a dus legitimaţia sportivei la clubul Steaua şi va mai aştepta un timp, după ce a aflat că sunt şanse să se schimbe conducerea la CSM Craiova. „Normal că mi-aş dori ca fata mea să reprezinte în continuare Craiova, dar trebuie să primească şi bani. Am citit într-un ziar că ar veni Dan Magla la CSM şi cred că dumnealui ar înţelege mai bine că Ancuţa este o sportivă care nu trebuie pierdută", a spus Adrian Vlad.

Anca Vlad, de 17 ani, concurează la categoria 75 de kilograme şi are în palmares un titlu de vicecampioană europeană la tineret (decembrie 2008, Iambol – Bulgaria), unul de campioană a Bulgariei la tineret, este câştigătoare a Cupei României la tineret şi campioana României la tineret (2008, 2009). Craioveanca a câştigat toate partidele disputate în România – numai una la puncte, iar pe celelalte înainte de limită. Sportiva este elevă la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu" din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII