14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFără goluri pe Nou Camp

Fără goluri pe Nou Camp

Barca a dominat întâlnirea cu Chelsea din penultimul act al Ligii Campionilor, şi-a creat mai multe ocazii de gol, dar vedetele catalanilor, Messi, Henry şi Eto’o, nu au găsit drumul spre poartă.

Pentru al doilea sezon consecutiv, Barcelona a avut probleme în semifinalele Ligii Campionilor în confruntarea cu o echipă engleză. De data aceasta, catalanii au remizat, scor 0-0, cu Chelsea Londra, la capătul unui meci pe care l-au dominat.
Defensiva solidă a oaspeţilor a făcut faţă atacurilor în valuri ale gazdelor, iar când fundaşii „albaştrilor“ au fost depăşiţi a intervenit portarul Petr Cech sau norocul a fost de partea lui Chelsea.
Antrenorul englezilor, Guus Hiddink, a făcut o alegere bună atunci când a început meciul cu John Mikel Obi şi Michael Ballack în postura de mijlocaşi la închidere. Astfel, Andrés Iniesta, Xavi Hernandez şi Lionel Messi au beneficiat de puţine spaţii şi au fost nevoiţi să încetinească ritmul. Messi a avut totuşi o oportunitate de a înscrie, când l-a depăşit pe Bosingwa dar i s-a opus portarul Cech. Cea mai mare ocazie a primei părţi i-a aparţinut totuşi lui Chelsea, portarul Barcelonei, Victor Valdes, fiind constrâns să intervină de două ori pentru a-l bloca pe Drogba.

Barca a dominat şi repriza secundă

Echipa antrenată de Josep Guardiola a dominat şi repriza secundă a partidei cu Chelsea, care a tratat ca şi în prima parte, cu mare atenţie, faza defensivă. Cu toate acestea, Henry, Messi şi Eto’o nu au găsit drumul spre poarta lui Cech. Englezii au încercat să tempereze elanul gazdelor şi au recurs şi la multe faulturi, „campioni“ la acest capitol fiind Ballack şi Alex Costa, care au fost şi avertizaţi cu „galben“ de arbitru.
Spre finalul partidei, Guardiola i-a înlocuit pe Eto’o şi Henry, obosiţi, cu Bojan şi Hleb. Aceştia din urmă au ratat două ocazii mari de gol în prelungirile partidei. Mai întâi, Bojan Krkić a trimis cu capul din şase metri pe lângă poartă o centrare de pe partea dreaptă, iar apoi Hleb a depăşit uşor un fundaş al englezilor de pe partea stângă, dar s-a precipitat la finalizare, şutând în plasa laterală.
Peste două săptămâni, se va disputa returul, pe stadionul „Stamford Bridge“ din Londra, iar Barcelona nu se va putea baza pe fundaşii centrali Rafael Marquez, accidentat în cursul întâlnirii de pe „Nou Camp“, şi Puyol, care a primit cartonaş galben şi va fi suspendat.
 

Liga Campionilor
Semifinale

Barcelona – Chelsea 0-0
Stadion „Nou Camp“, spectatori: 95.231
FC Barcelona: Valdes – Daniel Alves, Marquez (Puyol ’52), Pique, Abidal –
Xavi Hernandez, Toure, Iniesta – Messi, Eto’o (Krkic ’82), Henry (Hleb ’87). Antrenor: Josep Guardiola.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Terry, Alex, Bosingwa – Essien, Obi Mikel, Lampard (Belletti ‘71), Ballack (Anelka ‘90+5), Malouda – Drogba. Antrenor: Guus Hiddink.
A arbitrat: Wolfgang Stark (Austria)
Cartonaşe galbene: Puyol, Toure / Alex Costa, Ballack.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS